PBL-oppgjøret: Enighet om 2,4 prosent

Mellomoppgjøret endte med samme lønnsramme som for kommunalt ansatte.

Publisert

Utdanningsforbundet, Delta og Fagforbundet forhandlet med Private barnehagers landsforbund i Bodø tirsdag, og partene ble enige etter bare to timer.

I kommunesektoren (KS) endte årets oppgjør med en ramme på om lag 2,4 prosent. Det er den samme økonomiske rammen som nå er avtalt i PBL.

– PBL har imøtekommet våre krav og vi er godt fornøyd med oppgjøret totalt sett, uttaler Utdanningsforbundets forhandlingsleder, nestleder Terje Skyvulstad på forbundets nettsider.

Han trekker fram at man nå har klart å løfte styrerne i de minste barnehagene, samtidig som alle får en konkurransedyktig lønnsøkning.

Lønnsøkningen ligger fra 7000 kroner til 16.300 kroner for Utdanningsforbundets medlemmer, og gjelder fra 1.5.2017, ifølge Utdanningsforbundet.

Siden dette var et mellomoppgjør, ble det bare forhandlet om lønn denne gangen.

 

 

Fornøyd med pott til kompetanseheving

Administrerende direktør i PBL, Arild M. Olsen, er fornøyd med mellomoppgjørets profil, hvor en del av potten går til kompetanseheving av de ansatte i barnehagene.

– Det ivaretar godt våre ønsker om å styrke kompetansen til de ansatte. Vi mener det er viktig at folk tilegner seg ny kompetanse, sier Olsen til Utdanning.

 – Partene kom til enighet etter bare to timer – det må være opp mot ny rekord?

– Det skyldes at vi rett og slett var enige om hva som skulle fordeles, og begge parter var enige om hvordan man skulle bruke pengene. Og så må det sies at det ble brukt en del tid til å forberede forhandlingene. Det er nok brukt mer enn to timer totalt, sier Olsen.

Protokollen finner du her.

Powered by Labrador CMS