Barnehagestreiken utvides – arbeidsgiver kaller det «uansvarlig»

Fra i morges ble ytterligere seks Akasia-barnehager tatt ut i streik og 1500 barn er nå rammet. Arbeidsgiverforeningen Spekter kaller dette «helt uansvarlig» og at arbeidstakerorganisasjonene ikke «bidrar ikke til ro i Akasia».

Nå er samtlige av de 20 Akasia-barnehagene på Vestlandet tatt ut i streik – en streik som har vart i 20 dager, melder NRK.

 

– Burde de satt seg ned igjen ved forhandlingsbordet

Arbeidsgiverforeningen Spekter har invitert fagforeningene tilbake til forhandlingsbordet. Siste det var kontakt var 5. mai.

– Vi sitter her på tredje døgnet og venter på svar på et skriftlig tilbud de fikk om å gjenoppta forhandligene. I stedet for å ramme enda flere barn og foreldre, burde de satt seg ned igjen ved forhandlingsbordet, sier Anne Kari Bratten, adiministrerende direktør i Spekter, til NRK.

At streiken nå trappes opp, mener Spekter er uansvarlig.

– Jeg synes det er helt uansvarlig av fagforeningene å trappe opp en streik, når de i stedet kunne brukt tiden på å møte oss i forhandlinger, sier Bratten.

 

– Seks barn har sluttet

Fagforeningene som er i streik stiller seg undrende til Spekters forslag til et forhandlingsmøte. OInsdag i forrige uke sendte de et brev til Spekter. I brevet står det at beskrivelsen av en kompromissløsning i form av egen pensjonskasseløsning blir mer komplisert for både ansatte og arbeidsgiver. Løsningen blir regnskapsmessig utfordrende, og trolig dyrere enn kravet i meklingen, ifølge NRK.

– Forslaget neppe vil bidra til ro i Akasia, heter det i brevet.

Seks barn har sluttet siden streiken startet, ifølge barnehagesjef i Akasia, Edle Damm.

– Vi vet ikke om det er på grunn av streiken eller noe annet. Hvis det er på grunn av streiken, så er det veldig trist at den får de konsekvensene, sier Damm.

Følgende barnehager er tatt ut i streik fra mandag:

  • Valen barnehage
  • Bjerknesparken barnehage
  • Domkirken barnehage
  • Laksevåg kirkes barnehage
  • Landås menighetsbarnehage
  • Ramstad barnehage

 

Powered by Labrador CMS