Barnehage belønner lavt sykefravær med biff

De månedene sykefraværet i Paradiset barnehage i Bodø er null, inviterer daglig leder på biff.

Barnehagen har svært lavt sykefravær og ligger langt under både landsgjennomsnittet og gjennomsnittet for Bodø kommune, skriver Avisa Nordland.

I første kvartal i år lå det korttidsmeldte sykefraværet på 1,3 og det langtidsmeldte fraværet på 0.3 prosent. I hele 2019 var tallene på 1,61 og 1,83. Gjennomsnittet for hele landet ligger på omkring 10 % for både kommunale og private barnehager. I Bodø kommune ligger sykefraværet på 15,1 prosent i offentlige barnehager og 8,4 prosent i private.

Daglig leder Jan Magnus Mikalsen sier at det har vært viktig å gjøre noe for dem som er på jobb – ikke bare for dem som er syke.

Les også: Vetle hadde null fravær – vant iPad

Men nå har det vært så mange måneder med lavt fravær at det begynner å tære på lommeboka til daglig leder.

– Nå har vi så mange måneder med null fravær at dette blir dyrt. Nå må vi gå over til nachos, ler Mikalsen.

Pedagogisk leder Tone Olsen sier at de diskuterer caser som kan oppstå og har etablert gode holdninger. De skiller også på fravær hvor man kan være på jobb og der man må være borte, for eksempel om man er litt snørrete eller har omgangssyke.

– Hovedgrunnen til at vi har lavt sykefravær er på grunn av arbeidsmiljøet, sier pedagogisk leder Iselin Kleivvik Liljar.

– Vi blir belønnet for å være på jobb, med ekstra pause og en god lunsj. I tillegg arrangeres det sosiale arrangementer, sier hun til avisa (kun for abonnenter).

Powered by Labrador CMS