Frp foreslår premiering på skolen

Fremskrittspartiet foreslår at elever som klarer videregående på to år, bør premieres.

Leder av partiets kunnskaps- og familieutvalg, landbruksminister Sylvi Listhaug, vil ikke si hvor mye elevene bør få, men tror en bonus eller et stipend ved slutten av året vil gjøre at flere elever fullfører videregående.

– Mange andre tiltak innenfor skolen trenger sårt penger der regjeringen nå gjør kutt. Da tror jeg ikke det er disse ressurssterke elevene som nødvendigvis trenger denne premien, sier Elevorganisasjonens leder Kristoffer Hansen til NRK.

Listhaug mener norsk skole ikke bare trenger å gi et tilbud til elever som sliter, men også til dem med stort potensial. Hun argumenterer også for at det er et godt samfunnsøkonomisk tiltak som gjør det mulig å komme raskere gjennom videregående skole og fortere ut i jobb.

– Jeg synes ikke vi som statlige myndigheter skal legge til rette for at det er økonomi istedenfor egen glede over å gi den ekstra innsatsen som skal være motivasjon for å gå et sånt løp, sier statssekretær Birgitte Jordahl (H) i Kunnskapsdepartementet.

Neste uke starter Hersleb videregående skole i Oslo opp hurtigløpet der elevene kan ta studiespesialisering på to år i stedet for tre.

Selv om bare halvparten av elevene fullførte dette løpet i et tilsvarende prøveprosjekt i Bergen mellom 2009 til 2013, roser ifølge NRK både Høyre, Arbeiderpartiet, Venstre, SV og Fremskrittspartiet tilbudet i Oslo. (©NTB)

Powered by Labrador CMS