Flere studenter eier egen bolig

Tross sterk boligprisvekst eier stadig flere norske studenter mellom 19 og 29 år egen bolig. Samtidig er det færre unge i samme alder i arbeid, som gjør det samme, viser fersk boligundersøkelse.

Av studenter mellom 19 og 29 år oppgir 17 prosent at de eier boligen de bor i, opp fra 12 prosent fra året før. Det er unge i Oslo og i Nord-Norge som i størst grad er boligeiere, viser undersøkelsen TNS Gallup har gjennomført for Nordea. Det kommer videre fram at 46 prosent av unge i samme alder i arbeid, eier boligen de bor i. Dette er en nedgang fra 52 prosent fra 2015.

– Det overrasker meg ikke at færre unge i arbeid eier egen bolig. Men det er interessant å registrere at utviklingen blant de med jobb går i motsatt retning. Det kan muligens komme av at unge i arbeid i mindre grad enn studenter får pengehjelp fra foreldre for å kjøpe egen bolig, tror Elin Reitan, forbrukerøkonom i Nordea.

Boligprisene steg med 0,2 prosent i juli sammenlignet med juni, ifølge boligprisstatistikken til Eiendom Norge. Korrigert for sesongvariasjoner steg prisene med 1,0 prosent fra forrige måned. Boligprisene er nå 8,8 prosent høyere enn for 12 måneder siden. Den sterke boligprisveksten ser ikke ut til å skremme de unge boligkjøperne.

– Det er tydelig at de unge er villig til å strekke den økonomiske strikken langt for å sikre seg egen bolig, sier Reitan. (©NTB)

Powered by Labrador CMS