Mange studenter mangler fortsatt sted å bo like før studiestart. Bildet er fra Bergen.
Mange studenter mangler fortsatt sted å bo like før studiestart. Bildet er fra Bergen.

Over 10.000 i studentboligkø

Denne uken er det semesterstart ved de fleste universiteter og høyskoler. Fortsatt står 10.000 studenter i kø for å bo i en av studentsamskipnadenes boliger.

Køtallene har sunket med 6.088 studenter, fra 16.421 2. august til 10.333 16. august, skriver Samskipnadsrådet.no ifølge NTB.

Køtallene synker fordi studenter enten flytter inn i en studentbolig eller finner bolig på det private markedet. Denne uken er det semesterstart hos de aller fleste universitetene og høyskolene.

Denne er nyttig: Forbrukerrådet advarer studenter mot å takke ja til usett hybel

Leder av Norsk studentorganisasjon, Tuva Todnem Lund, sier hun er bekymret over at over 10.000 studenter fortsatt står i kø for å få studentbolig.

– Disse studenten må gå på boligjakt, ofte i en ukjent by, istedenfor å kunne ta del i studiestarten. Vi trenger at det bygges flere studentboliger nå, for å forhindre slike køer i årene fremover, sier Lund.

– Aldri før har så mange fått plass ved landets universiteter og høyskoler, noe som gjenspeiles i boligkøen, forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim (H).

Han sier det rundt om i landet bygges mange studentboliger – og at det skal bygges mer.

SVs utdanningspolitiske talsperson, Mona Fagerås, kaller dette ansvarsfraskrivelse fra Høyre og langt fra ambisiøst nok.

– Regeringen må ta ansvar for at utbyggingstakten av studentboliger holder tritt med den stadig voksende studentmassen, sier hun til utdanningsnytt.

– SV mener at alle skal ha lik rett til utdanning, og kan ikke størrelsen på foreldrenes lommebok være avgjørende for at du skal kunne ha et anstendig sted å bo under utdannelsen. Som en start vil SV bygge 4000 nye studentboliger neste år.

Powered by Labrador CMS