Alliansen-leder Hans Jørgen Lysglimt Johansen forsøkte å lokke elever med penger for at de skulle si nei til korona-vaksine. Her fotografert under Arendalsuka.
Alliansen-leder Hans Jørgen Lysglimt Johansen forsøkte å lokke elever med penger for at de skulle si nei til korona-vaksine. Her fotografert under Arendalsuka.

Alliansen anmeldes etter stunt på videregående skole

Partiet Alliansen dukket opp på en skole i Bærum og lokket med 500-lapper til elever for å si nei til koronavaksine. Saken blir anmeldt, sier skolens rektor.

Opptrinnet skjedde mandag formiddag på Valler videregående skole i Bærum. Ifølge NRK dukket leder Hans Jørgen Lysglimt Johansen i det høyreradikale og vaksineskeptiske partiet opp uanmeldt. Han hadde med seg plakater hvor det sto «stopp døds-kvaksinen».

Elever forteller til kanalen at de ble tilbudt 500 kroner for å ikke ta koronavaksine, og partilederen skal ha stått og viftet med sedlene.

– Det er totalt uakseptabelt det de har gjort. De sto her ulovlig og hevdet sin propaganda. Så jeg ringte politiet, og mens vi ventet på politiet, trakk de seg tilbake, sier rektor Berit Hetland til NRK.

Les også: Massetesting i oslo-skolen: Fikk koronatestene i 56.800 deler

Ikke invitert

Skolen arrangerte mandag skoledebatt, og i etterkant var det lagt opp til at elevene skulle snakke med representanter fra ulike partier i skolegården.

Alliansen var ikke invitert, men dukket allikevel opp.

– Vi tar helt avstand fra det de gjorde og skal anmelde forholdet, slår rektoren fast.

NTB har forsøkt å kontakte rektoren for en kommentar, men har foreløpig ikke fått svar.

– Ble invitert

Lysglimt Johansen avviser overfor NTB at de har gjort noe galt.

– Det var elever som ringte oss og spurte om vi kunne komme. Vi ble fortalt at dette skulle være et åpent arrangement i skolegården, sier han.

Han påpeker at partiet fikk 9,7 prosent av stemmene på Valler videregående skole i skolevalget i 2017 og synes derfor det er rart at de ikke ble invitert.

– Det var et skolevalgtorg ute i skolegården etter debatten, og vi stilte oss opp på nøyaktig samme måte som alle andre partier.

Partilederen bekrefter at de tilbød penger til elever som lovet å si nei til vaksinen.

– Vi delte vel ut penger til fem-seks stykker før rektor stoppet oss, sier han.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS