Fisk er Norges nest største eksportvare og fra neste høst kan elever fra hele landet søke seg til den nye sjømatlinja i Vardø. Det er mange gode og spennende smaker fra havet, for eksempel tørrfisk. Arkivfoto: Utdanning

Vardø får nasjonal sjømatlinje

I budsjettforhandlingene ble det flertall for opprettelse av en nasjonal sjømatlinje ved Vardø videregående skole.

Publisert

Det betyr at ungdom fra hele landet kan søke seg til linjen, og vil kunne tilegne seg praktisk og teoretisk kunnskap om Norges nest største eksportnæring.

Denne kunnskapen vil ferdig utdannede elever ta med seg videre enten de velger å bli lærlinger eller ta høyere utdanning innen sjømatfeltet.

Skolen i samarbeid med Opplæringsavdeling og Hovedutvalg for kompetanse kan nå starte arbeidet med å legge til rette for en oppstart av linjen fra høsten 2019.

– Å få til en etablering av en sjømatlinje har vart over flere år og det er gjort et grundig stykke arbeid for å komme dit vi er i dag. Vi på Vardø videregående skole er nå glade for at Stortinget nå anerkjenner dette arbeidet og at de gir oss både tillit og ressurser til det nasjonale arbeidet med å gjøre Norge til verdens beste sjømatnasjon, uttaler rektor Geir Remme til skolens egne nettsider.

 

Powered by Labrador CMS