Trond Giske (Ap) og Torbjørn Røe Isaksen (H) diskuterte regjeringens satsing på kunnskapssektoren i vandrehallen på Stortinget i dag. Foto: Kari Oliv Vedvik
Trond Giske (Ap) og Torbjørn Røe Isaksen (H) diskuterte regjeringens satsing på kunnskapssektoren i vandrehallen på Stortinget i dag. Foto: Kari Oliv Vedvik

Giske: – Jeg er i sjokk!

Forslaget til statsbudsjett feller en hard dom over Høyre og Frp-regjeringen etter fire år, mener Arbeiderpartiet. Trond Giske sier han er sjokkert.

Publisert

– Dette forslaget til statsbudsjett vil føre til oppsigelser av lærere i mange kommuner. Det er sjelden jeg bruker slike ord men jeg er sjokkert over budsjettet som viser kutt i bevilgninger til skole, sier Trond Giske (Ap) til Utdanning.

– Det er vel og bra med bevilgningene som er gjort mot elever i 1. til 4. klasse, men samtidig fjerner regjeringen 600 lærere i ungdomsskolen. Dette rammer elever som ikke har fått ekstra tidlig innsats, sier Giske.

Partileder Jonas Gahr Støre sier at statsbudsjettet som er lagt frem i dag, bekrefter at situasjonen i norsk økonomi og spesielt i arbeidsmarkedet er svært bekymringsfull.

– Arbeidsledigheten forventes neste år å bite seg fast, til tross for rekordhøy pengebruk over statsbudsjettet. Det skapes også svært få nye jobber i Norge. Dette er utrykk for en økonomisk politikk som ikke virker, sier Støre.

Tiltakene for å snu utviklingen med økte utslipp av klimagasser, er svake. Bedre beredskap i Norge prioriteres ikke høyt, og nytt beredskapssenter skyves på nok en gang. Også satsingen på tidlig innsats i skolen er svak.

– Dette viser dårlig gjennomføringsevne på viktige områder, sier Støre.

Powered by Labrador CMS