Illustrasjonsfoto: Paal Svendsen
Illustrasjonsfoto: Paal Svendsen

Oslo-politiet bøtela over 1100 sjåfører under skolestartaksjon

Over 1100 bilister har fått bot for mobilbruk, råkjøring og manglende beltebruk under politiets skolestartaksjon som har pågått de siste to ukene.

En av sjåførene som ble tatt, ble målt til hele 94 kilometer i timen i 50-sonen langs en skolevei. Personen ble fotgjenger på stedet, skriver Oslo politidistrikt i en pressemelding.

– Dessverre fortsetter trenden fra tidligere år. To ting skiller seg merkbart ut og det er manglende bruk av bilbelte og bruk av mobiltelefon mens man kjører, sier Finn Erik Grønli, som er leder for trafikkorpset i Oslo politidistrikt.

– Vi liker dårlig å se bilister surfe på nettet og skrive meldinger mens de kjører. Det tar fokus vekk fra det å kjøre bil, sier han.

Men det er ikke bare bilistene som får noen klare oppfordringer fra trafikkpolitiet om å opptre hensynsfullt og aktsomt i trafikken. Grønli oppfordrer syklister og gående til å ta propper ut av ørene og heve blikket fra mobilskjermen.

Totalt har Oslo politidistrikt skrevet ut forenklede forelegg og gebyrer for omtrent 2 millioner kroner i løpet av de to siste ukene. I tillegg ble 52 bilister anmeldt for mer alvorlige hendelser. Kontrollene er gjennomført ved 161 skoler i Oslo, Bærum og Asker. Totalt ble 4142 førere kontrollert under aksjonen, opplyser politiet.

I tillegg til trafikk saker er de avslørt tilfelles av dokumentforfalskninger, ulovlig opphold og annet kriminalitet.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS