Det er tverrpolitisk enighet om betydningen av at barn og unge spiser fornuftig i løpet av skoletida, sa folkehelseminister Åse Michaelsen i Stortingets spørretime. Ill.foto: Erik M. Sundt

Regjeringsutspill om skolemat kommer før påske

Skolemat vil være tema i folkehelsemeldinga som legges fram før påske. Det lovte folkehelseminister Åse Michaelsen i Stortingets spørretime i dag.

Publisert

Folkehelseminister Åse Michalsen (Frp) ville ikke si noe om spørsmålet om skolemat ville bli behandla. Men hun trakk fram at det oftest er formiddagsmaten vi snakker om når vi diskuterer skolemat.

– Kanskje bør vi være vel så opptatt av frokosten når vi diskuterer offentlig innsats for å sikre at barn får fornuftig mat som kan hjelpe dem til å få bedre utbytte av undervisningen, sa hun.

Folkehelseministeren slo fast at det er tverrpolitisk enighet om betydningen av at barn og unge spiser fornuftig i løpet av skoletida.

– Spørsmålet er bare hvordan vi skal ordne dette. Tre av fire ungdomsskoler har alt kantiner, sa Michaelsen.

Hun trakk fram at fysisk aktivitet for barn og unge også ville bli berørt i folkehelsemeldinga.

Det var representantene Ingvild Kjerkol og Elise Bjørnebekk-Waagen fra Arbeiderpartiet som etterlyste ministerens innsats for å sikre skoleelevene gratis skolemat.

Powered by Labrador CMS