Alle elever i grunnskolen skal tilbys et enkelt, kaldt måltid i løpet av dagen, foreslår Arbeiderpartiet i sitt alternative statsbudsjett. Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons / Kim Metso

Arbeiderpartiet vil innføre skolemat

Arbeiderpartiet ønsker å innføre et enkelt daglig måltid for norske skoleelever. Partiet mener foreldrene må betale omtrent 6 kroner for maten.

Arbeiderpartiet legger fram sitt alternative statsbudsjett tirsdag. Partiet vil sette av 256 millioner kroner til skolemat. Utgiftene vil de fordele mellom stat og kommune, men de mener foreldrene også må bidra, melder NRK.

–  Vi har sagt at cirka 6 kroner kan man betale for maten til ungene sine, akkurat slik man gjør i barnehagene i dag, sier helsepolitisk talsperson Ingvild Kjerkol.

Hun mener et skolemåltid på sikt vil gi barna bedre helse og spare samfunnet for helseutgifter senere.

– Bare det å få etablert gode kostholdsvaner tidlig kan spare oss for store utgifter senere i livet til disse små menneskene, sier hun.

Tanken er at det skal være et enkelt, kaldt måltid til alle elever i første til tiende klasse, i første omgang i 100 kommuner. Partiet vil at det skal være opp til kommunene og skolene hvem som skal lage maten.

Høyre er skeptisk og mener det er viktigere å satse på innholdet i skolen.

– Dette blir nok en oppgave som lærerne må løse på bekostning av å lære elevene å lese, skrive og regne, sier skolepolitisk talsperson Kent Gudmundsen.
(©NTB)

 

Powered by Labrador CMS