Krimforfatter Jørn Lier Horst besøkte åpningen av det oppgraderte skolebiblioteket på Spetalen skole på Saltnes.

Spetalen skole fikk 490.000 til nytt skolebibliotek

PC-er, nettbrett og nye møbler møter elever og foreldre når FAU og Elevrådet åpner det "nye" skolebiblioteket. – Vi vil legge til rette for det sosiale rundt bøkene, sier forelder og initiativtaker Pia K. Aarsten.

Publisert

– Bøker ligger mitt hjerte nært, og jeg ser viktigheten av at barn med lese-og skrivevansker får andre muligheter enn bare bøker. Vi kjøpte inn pc-er og hodetelefoner, nettbrett og alt som er av hjelpemidler som kan gjøre det litt annerledes, sier Aarsten, som selv er forelder ved Spetalen skole i Råde .

I fjor fikk skolen, i samarbeid med Elevrådet og FAU, innvilget 490 000 kroner fra Sparebankstiftelsen DNB til å utvide bibliotektilbudet på skolen. Tirsdag 3. mars var det åpningsfest, med besøk fra både ordfører Renè Rafshol, krimforfatter Jørn Lier Horst og illustratør Hans Jørgen Sandnes.

Et tilbud nærmere elevene

Bakgrunnen for søknaden var å gjøre skolebiblioteket mer tilgjengelig for alle. Initiativtaker Pia K. Aarsten kan glede seg over utvidede åpningstider, men midlene har også gått til elektronisk utstyr som gir elever med lese- og skrivevansker mulighet til å oppleve bøkenes verden gjennom lydbøker og lesebrett.

Krimforfatter Jørn Lier Horst med illustratør Hans Jørgen Sandnes, som har illustrert Horsts krimbøker for barn.

– Folk trives og ønsker å bo på Saltnes, mener hun.

Men bibliotektilbudet har ikke vært tilstrekkelig i området som stadig blir mer populært, ifølge Aarsten.

– Den offentlige transporten til kommunesenteret vårt er mangelfull. Å komme seg til biblioteket i Råde kan være vanskelig.

Powered by Labrador CMS