Senterpartiet ligger an til å gjøre et godt valg i Tromsø. Her er ordførerkandidat for Sp Tromsø, Marlene Bråthen. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Sp og SV bykser fram i Tromsø

Arbeiderpartiet går kraftig tilbake i Tromsø, mens Senterpartiet og SV bykser fram, ifølge de opptelte forhåndsstemmene.

Publisert

Arbeiderpartiet går kraftig tilbake i Tromsø, mens Senterpartiet og SV bykser fram, ifølge de opptelte forhåndsstemmene.

Basert på om lag 12.500 forhåndstemmer krymper Ap 11,2 prosentpoeng til 18,7 prosent.

Samtidig ligger SV an til et brakvalg, også basert på forhåndsstemmene. Partiet får hele 14,8 prosent – en fremgang på 6,8 prosentpoeng. Senterpartiet rykker fram med hele 9,3 prosentpoeng til 11,5 prosent.

Rødt, som sammen med Ap og SV styrer Tromsø i dag, krymper med 7,7 prosentpoeng til 6,7 prosent.

Høyre har hatt ambisjoner om å gjenerobre Tromsø, men ifølge forhåndsstemmene ser det ut til at det kan bli vanskelig å danne et borgerlig flertall.

Både Høyre og Frp taper terreng, ifølge forhåndsstemmene. Høyre går tilbake med 5,1 prosentpoeng til 15,2 prosent. Frp får 7,8 prosent – ned 3 prosentpoeng. Nei til bompenger får hele 9,2 prosent og ligger an til et brakvalg.

Arbeiderpartiet holder mandag kveld sin valgvake på Ølhallen i Tromsø.

– Jeg er fornøyd med 20 pluss, sånn som tingene har blitt. Det er et fenomen både i Norge og Europa at de sosialdemokratiske partiene går tilbake, sier partiets ordførerkandidat Gunnar Wilhelmsen til Dagens Næringsliv.

Powered by Labrador CMS