Ser ingen sammenheng mellom russevoldtektene

Politiet i Oslo og Østfold har så langt ikke pågrepet noen for de tre anmeldte voldtektene som har skjedd i forbindelse med russearrangementer de to siste helgene.

Under arrangementet på Tryvann i Oslo 1. mai har to unge kvinner oppgitt at de ble voldtatt. Foregående helg skjedde det samme på landstreffet for russen på Fredriksten festning i Halden i Østfold.

Politiet trodde først det kunne være en sammenheng mellom voldtektene fordi de hadde flere likhetstrekk, men søndag sier politiinspektør Grete Lien Metlid i Oslo politidistrikt til NTB at det ikke er grunn til å tro det.

– Vi mener det dreier seg om hendelser som ikke har noen forbindelse med hverandre, men vi har vært i kontakt med politiet i Østfold, sier hun.

I de tre tilfelle har russejentene som har anmeldt forholdene, oppgitt at de er blitt dratt inn mobile toalett av to menn og voldtatt.

Politiet gikk lørdag kveld ut med et detaljert signalement på to unge menn i forbindelse med en av de to voldtektene som skal ha funnet sted på Tryvann.

– Vi har fått inn tips, men ingen er så langt pågrepet og vi har heller ikke noen konkrete mistenkte. Men vi etterforsker dette videre med uforminsket styrke, sier Metlid.

Neste helg er det landstreff for russen i Kongeparken sør for Stavanger. (©NTB)

Powered by Labrador CMS