Regjeringen lover 25 millioner kroner til ekstra plasser på fagskolene i løpet av de neste fire årene. Ill. foto: Alf Ove Hansen
Regjeringen lover 25 millioner kroner til ekstra plasser på fagskolene i løpet av de neste fire årene. Ill. foto: Alf Ove Hansen

Regjeringen lover 65 millioner til yrkesfag

Får dagens regjering fortsette i fire år til, vil de sette av 65 millioner til yrkesfag. Av dette beløpet skal 25 millioner gå til ekstra studieplasser på fagskolene.

Publisert

Nyheten om hva som vil ligge i statsbudsjettet for 2018, ble lekket i formiddag under en debatt mellom kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) og Trond Giske (Ap) i Dagbladets valgbod. De var invitert for å diskutere skolepolitikk.

Også Arbeiderpartiet kommer til å satse på yrkesfagene, varslet Trond Giske. Partiet har allerede lovet å satse 1 milliard kroner på yrkesfagene dersom partiet får regjeringsmakt.

– Det er bra at regjeringen vil satse på flere studieplasser på fagskolene i neste års statsbudsjett. Dette er noe vi har jobbet for lenge, sier Silje Kjørholt, leder i Organisasjon for Norske Fagskolestudenter (ONF).

– De nye studieplassene bør fordeles til fagfelt som er etterspurt av arbeids- og næringslivet. Vi vet det trengs flere studenter til bygg- og tekniske fag, samt helse- og oppvekstfag, sier Kjørholt.

 

Powered by Labrador CMS