Westerdals tilbyr elever 50 millioner - elevene takker nei

Flesteparten av de tidligere studentene ved Westerdals høyskole i Oslo som har betalt for mye i skolepenger, takker nei til tilbudet om tilbakebetaling som skolen har kommet med.

Erling Løken Andersen, som er talsmann for 900 av de 1.300 studentene som til sammen betalte 70 millioner kroner for mye for å få undervisning der, sier til  NRK at de fleste av dem avslår tilbudet. Elevene krever å få tilbakebetalt til sammen 83 millioner kroner.

– Jeg tenker først og fremst at det er veldig positivt at skolen har kommet med et tilbud. Samtidig opplever vel mange av elevene brevet fra skolen som litt arrogant. Westerdals tar jo ikke noe selvkritikk i denne saken og fremsetter bare et krav og sier at de ønsker å lukke saken fortest mulig, sier han.

Skolens tilbud er på 50 millioner kroner, mellom 40.000 og 62.000 kroner til hver student, i et forlik. Det er 60 prosent av det de betalte for mye.

– Vi har funnet at vi kan strekke oss til en ramme på opp til 50 millioner. Rundt 1.300 tidligere studenter får tilbudet, med frist til 12. mai, sier rektor Tine Widerøe.

– Vår advokat vil nok si at studentene ikke har noen åpenbar juridisk sak, men vi ønsker likevel å tilby dette forliket, legger hun til.

Ifølge Dagens Næringsliv krevde skolen i perioden 2002 til 2012 over dobbelt så mye som tillatt fra studentene. (©NTB)

Powered by Labrador CMS