Sonans privatgymnas i Oslo.
Sonans privatgymnas i Oslo.

Skolekonsernet Sonans børsnoteres mandag

Privatskolekonsernet Sonans tilbyr privatistundervisning til 8000 elever i videregående opplæring fordelt på skoler i 15 byer. Mandag 15. februar børsnoteres selskapet, som verdsettes til 1,6 milliarder kroner.

Publisert Sist oppdatert

5. februar la Sonans Holding fram sine planer om en notering på Oslo Børs . Børsnoteringen skjer mandag 15. februar.

Privatskolekonsernet Sonans er en av Norges største innen videregående opplæring for privatister. I sommer meldte E24 at konsernet slo alle regnskapsrekorder og dro inn 345 millioner kroner i inntekter.

Konsernet har årlig rundt 8.000 elever fordelt på nettstudier og skoler i 15 byer. Markedsandelen er på rundt 50 prosent.

Sonans har skoler i Bergen, Bodø, Drammen, Fredrikstad, Hamar, Kristiansand, Lillestrøm, Oslo, Porsgrunn, Sandvika, Ski, Stavanger, Tromsø, Trondheim og Tønsberg.

Ifølge selskapet bidrar både et økende antall nettstudenter og nye skoler til økende virksomhet i konsernet.

Verdsettes til 1,6 milliarder

Åtte investorer, deriblant DNB Asset Management, Handelsbanken Fonder, Eika Kapitalforvaltning, Holberg Fondene og KLP Kapitalforvaltning, har allerede forpliktet seg til å kjøpe aksjer for 600 millioner kroner.

Investorene har tegnet seg for aksjer verdt 50 kroner stykke, noe som vil gi Sonans Holding en samlet markedsverdi på 1,6 milliarder kroner, før kapitalinnhentingen.

Omsetningen i Sonans i 2019 endte ifølge E24 på på 518 millioner kroner, mens justert brutto driftsresultat endte på 155 millioner kroner.

Av den samlede virksomheten står Sonans Utdanning for 73 prosent av salget. Bjørknes Høyskole, som ble kjøpt opp i 2019, står for resten av salget i konsernet, skriver E24.

Sonans-sjef Erik Brandt sier til Dagens Næringsliv at han selger aksjer for nesten 12. millioner kroner i forbindelse med børsnoteringen av privatskolekonsernet. Men milliardbeløpet faller på det britiske oppkjøpsfondet EMK Capital.

Finansdirektør Henrik Knudtzon vil selge opptil 20 prosent av sine aksjer, mens styreleder Helge Midttun selger opptil ti prosent av sine.

ABG Sundal Collier bistår med børsnotering

Skolekonsernet har engasjert ABG Sundal Collier og Nordea som koordinatorer i forbindelse med noteringen. ABG går så det suser midt i koronakrisen.

Onsdag 10. februar meldte E24 at det drysser fete bonuser over ABG Sundal Colliers ansatte etter en ellevill avslutning på 2020. I overkant av 400 millioner skal deles ut.

Hittil i år har ABG bistått i børsnoteringene i Aker Horizons og Proximar Seafood. I tillegg til Sonans er selskapet også involvert i de kommende noteringene av Huddly, Stolt Sea Farm, Komplett og Arctic Bioscience.

Advokatfirmaet Thommessen er engasjert som juridisk rådgiver for selskapet, mens Advokatfirmaet Wiersholm er juridisk rådgiver for ABG og Nordea, melder E24.

Powered by Labrador CMS