Isaksen:– Vi avgjør ikke saker med nikk og stillhet

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) avviser at departementet ga klarsignal til en omstridt pengeoverføring mellom Anthon B. Nilsen-konsernets statsstøttede skoler under et møte.

Isaksen gikk kraftfullt i rette med skoleeier Nicolai Løvenskiolds uttalelser om at Kunnskapsdepartementet ga klarsignal til en overføring på 105 millioner kroner fra skolene til morselskapet.

Departementet ble informert om transaksjonen i flere møter med Anthon B Nilsen-konsernet høsten 2013, og Løvenskiold forklarte at de aldri møtte noen innvendinger.

– Departementet gir aldri noen forhåndsgodkjenninger, vi fører kontroll etterskuddsvis. Vi sa at dersom de ønsket en formell avklaring, så måtte de sende det skriftlig, uttalte Isaksen.

Saksordfører Jette F. Christensen (F) spurte statsråden hvordan konsernet da kunne sitte igjen med den oppfattelsen av at alt var greit etter møtene.

– Jeg kan ikke si noe om hvorfor de sitter med den oppfattelsen, men departementet driver ikke saksbehandling via kroppsspråk, nikk eller stillhet, fastslo statsråden. (©NTB)

Powered by Labrador CMS