Flere Montessori-skoler og skoler med idrettsprofil fører ikke til økt sosial lagdeling, ifølge statssekretær Magnus Thue (H). Arkivfoto: Marte Garmann/Regjeringen

Høyre er ikke urolig for veksten i privatskoler

Tallene som viser at det blir stadig flere private grunnskoler i Norge, bekymrer ikke regjeringspartiet Høyre.

Publisert

– Jeg er ikke bekymret over disse tallene. De viser ikke at det er blitt økte forskjeller og en større klassedeling i Norge, sier statssekretær i Kunnskapsdepartementet, Magnus Thue (H).

De siste ti årene er det blitt 400 færre offentlige skoler her i landet, mens andelen private skoler har doblet seg. Thue mener det er viktig at foreldre og elever har mulighet til å velge en alternativ pedagogikk eller spesialisere seg innen for eksempel idrett på skolen.

– Vi skal ha et bredt tilbud av private skoler. At det blir flere Montessoriskoler og ungdomsskoler som tilbyr idrettslinjer, bidrar ikke til en lagdeling i samfunnet, sier Thue.

Han understreker at også Høyre er opptatt av at skolen skal være samlende. Han mener det ikke er grunnlag for å se framveksten av private skoler som et tegn på at det er i ferd med å bli amerikanske tilstander i norsk skolesektor, med svake offentlige skoler og dyre privatskoler.

– Vi ønsker først og fremst å sikre en god offentlig skole, og vi ser ikke noen tegn til at den offentlige skolen er blitt svekket, sier Thue.

Powered by Labrador CMS