Det er streik ved Skagerak International School i Sandefjord. Utdanningsforbundet sier de streiker så lenge det er nødvendig. Foto: Paal Svendsen
Det er streik ved Skagerak International School i Sandefjord. Utdanningsforbundet sier de streiker så lenge det er nødvendig. Foto: Paal Svendsen

– Streiken kan være over i morgen dersom lærerne godtar avtalen vår

Lærere ved Skagerak International school har streiket i en uke. Direktøren ved skolen mener streiken kan være over i morgen dersom lærerne fraviker kravet sitt.

Publisert

– Det ligger et forslag til tariffavtale på bordet, så streiken kan være over allerede i morgen, sier direktør ved Skagerak International School, Hans Jørgen Firing.

Den private skolen ligger i Sandefjord og har både barnehage, barneskole, ungdomsskole og videregående skole.

Skagerak International School er i arbeidsgiverorganisasjonen Abelia, og ønsker at Utdanningsforbundet skal forhandle fram en tariffavtale med Abelia. Utdanningsforbundet ønsker å forhandle fram en avtale direkte med skolen.

 

Vil ikke forhandle med Utdanningsforbundet

– Siden 2010 har Utdanningsforbundet og Abelia hatt samtaler for å prøve å få på plass en tariffavtale for alle Abelia-skolene og Utdanningsforbundet. Det har ikke ført frem, og av den grunn ønsker nå lærerne på Skagerak en direkteavtale, sier Anne Yun Rygh, kontaktperson for videregående opplæring  i Utdanningsforbundet Vestfold.

Hun understreker at dette er et sterkt ønske fra de streikende lærerne.

– Vi i Utdanningsforbundet krever dette på vegne av lærerne. Vi ønsker å forhandle med Abelia, men siden Utdanningsforbundet og Abelia ikke er enige om en tariffavtale som også ivaretar pensjon, så kan en tariffavtale bare forhandles direkte med skolen, sier hun.

Tariffavtalen Firing viser til, er forhandlet gjennom skolens organisasjon, Abelia. Abelia er NHOs forening for kunnskaps- og teknologibedrifter. Lærerne som streiker, ønsker å forhandle gjennom Utdanningsforbundet.

– Skagerak vil ikke forhandle direkte med Utdanningsforbundet, men skolen kan inngå en direkte tariffavtale med Utdanningsforbundet som inneholder de lønns- og arbeidsvilkår som skolen jo i utgangspunktet ønsker skal gjelde for sine lærere. Det er dette lærerne ønsker, sier Rygh.

Rygh mener derfor at det ikke er mye som tyder på at streiken er over i morgen.

– Vi streiker så lenge det er nødvendig, sier Rygh.

 

Rammer elevene

36 lærere ved skolen streiker, det utgjør over halvparten av lærerne ved skolen. Skolen var helt stengt torsdag og fredag forrige uke.

– Streiken rammer elevene våre, særlig avgangselevene på videregående som skal ha avsluttende eksamen om kort tid, sier Firing.

Utdanningsforbundet sentralt støtter lærerne på Skagerak, og det er Rygh glad for.

– Denne streiken er viktig for oss. Den handler om retten til å organisere seg og til lærere som er i Utdanningsforbundet må kunne kreve at forbundet forhandler for dem, sier Rygh.

 

Powered by Labrador CMS