Høyres forsøk på å få Miljøpartiet de grønne med på å danne et borgerlig byråd i Oslo har strandet. Det betyr at dagens byrådsleder Raymond Johansen (Ap) kommer til å presentere en rødgrønn byrådsplattform denne uken. Arkivoto: Marianne Ruud

Rødgrønn enighet om å danne byråd i Oslo

MDG, Ap og SV i Oslo legger fram sin politiske plattform denne uka – etter rundt én måned med byrådsforhandlinger, melder Aftenposten.

Publisert Sist oppdatert

Ifølge Aftenposten har Høyre strukket seg langt for Miljøpartiet De Grønne i forsøk på å få dannet et alternativt byråd i Oslo, men har ikke fått gehør, ifølge avisas kilder i Venstre og Høyre.

20. september begynte MDG, SV og Ap byrådsforhandlingene. Torsdag var siste planlagte dag for møter i forhandlingsutvalgene før resultatet skal godkjennes av partienes fylkesledelser i Oslo. Ifølge Aftenposten vil avtalen bli presentert i løpet av denne uken, ettersom MDG har takket nei til både Venstres og Høyres samarbeidsinvitasjoner.

Søndag sier byrådslederkandidat og gruppeleder i Oslo, Eirik Lae Solberg (H), til avisa at partiet har tilbudt MDG å støtte et sentrumsbyråd uten Høyre.

Et slikt byråd med kun 15 representanter ville likevel ha vært avhengig av Høyres støtte for å få flertall for budsjettet, og forutsetningen var derfor Høyre-gjennomslag i flere saker, blant annet at private aktører ikke skal stenges ute fra omsorg- og barnehagedrift.

(NTB)

Powered by Labrador CMS