VG: Regjeringen deler Kunnskapsdepartementet i to igjen

Kunnskapsdepartementet blir delt i to slik det var under den rødgrønne regjeringen, og Iselin Nybø fra Venstre blir en av statsrådene, ifølge kilder VG har snakket med.

Dagens kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen går trolig ut av departementet og erstattes av Høyres Henrik Asheim, som får ansvar for den delen av departementet som har med barnehage og skole å gjøre.

Venstres Iselin Nybø skal, ifølge kildene, overta den delen av departementet som har med forskning og høyere utdanning å gjøre, slik Tora Aasland (SV) gjorde. Aasland satt som statsråd for denne delen av departementet fra hun overtok sammen med Bård Vegar Solhjell etter Øystein Djupedal i 2007, til Kristin Halvorsen tok over hele departementet i 2012.

Det ligger an til at Venstre får tre statsråder. I tillegg til Nybø ser det ut til at Venstre-leder Trine Skei Grande har valgt seg Kulturdepartementet. Hun kunne velge nokså fritt, men kildene sier til VG at Venstre ønsker en ny kurs i kulturpolitikken, og at dette er måten de kan vise at Venstre er i regjering.

Ola Elvestuen overtar trolig som klima og miljøminister etter Vidar Helgesen (H), med mindre det blir endringer i siste liten.

Powered by Labrador CMS