Sanner og Nybø overtok etter Røe Isaksen i dag

– Regjeringen har sans for resirkulering, sa Erna Solberg da hun presenterte nye og omplasserte statsråder. Ledet av tre kvinner er regjeringen historisk.

Påtroppende kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner (H) sier at jobben med integrering blir krevende.

Sammen med Venstres Iselin Nybø som forsknings- og høyere utdanningsminister, overtok Sanner Kunnskapsdepartementet fra Torbjørn Røe Isaksen (H) etter statsråd onsdag.

En av endringene i den nye regjeringen er at integreringsfeltet er flyttet fra Justisdepartementet til Kunnskapsdepartementet. Dermed er det Høyres rutinerte Jan Tore Sanner som vil få ansvaret for det som hittil har vært håndtert av Frps Sylvi Listhaug.

– Integrering det vil kreve mye av meg, men også mye av andre, for dette må vi få til gjennom et felles løft, sier Sanner til TV 2 etter nøkkeloverrekkelsen i departementet.

– Først og fremst er det viktig at de som kommer til Norge og skal bli en del av det norske samfunnet, lærer seg norsk, får muligheten til å komme i jobb og bli bidragsyter. Det krever at vi får til hverdagsintegreringen. For det er først når vi møtes på fotballbanen eller på et kulturarrangement at vi virkelig bygger samfunnet, sier Sanner.

 

– Resirkulering

– Vi skaper historie når vi danner en regjering med tre kvinnelige partiledere, sa statsminister Erna Solberg (H) på den nye regjeringens første pressekonferanse onsdag ettermiddag, flankert av Venstre-leder og nyslått kulturminister Trine Skei Grande og Frp-leder og finansminister Siv Jensen. Alle kledd i mørke klær, Grande i en grønn tone.

Solberg trakk spøkefullt fram regjeringens sans for resirkulering da hun etter tur presenterte de nye statsrådene – og de omplasserte.

Integrering og innvandring var to fagområder hun nevnte spesielt. Etter at flyktningstrømmen i 2015 var stilnet av, gjenstår nå arbeidet med å få alle til å ta del i samfunnet, sa hun.

Jan Tore Sanner (H) skal lede integreringsarbeidet som kunnskapsminister.

– Jeg tror vi vil se store synergieffekter mellom barnehager, kunnskap og integrering, sa Solberg.

Solberg trakk fram Sylvi Listhaug som en statsråd som har vist at hun med stor kraft kan løfte gjennom saker. Hun tar nå over som justisminister, som også får ansvar for beredskap og innvandring.

– Hun skal lede ett av de departementene som står foran svært mange reformarbeider samtidig for øyeblikket, sa Solberg.

 

NSO gratulerer Nybø som statsråd for forskning og høyere utdanning

NSOs leder Mats J. Beldo sier de har stor respekt for Iselin Nybø (V), og gratulerer henne med sitt nye verv som statsråd for forskning og høyere utdanning. 

– Vi har stor tro på at høyere utdanning og forskning fortsetter å være viktige satsingsområder for regjeringen også under Nybøs ledelse og gleder oss til å fortsette det gode samarbeidet, sier lederen av Norsk studentorganisasjon (NSO), Mats J. Beldo.

Han sier studentorganisasjonen mener at noen av utfordringene Nybø står overfor blant annet er mangelen på studentboliger, fortsatt bevaring av gratisprinsippet i høyere utdanning og studentenes læringsmiljø og rettigheter i studiet.

NSO gratulerer også Jan Tore Sanner (H) som ny kunnskapsminister, og takker Torbjørn Røe Isaksen for innsatsen de siste fire årene.

 

Slik blir den omdannede Solberg-regjeringen

* Statsminister: Erna Solberg (H)

* Finansminister: Siv Jensen (Frp)

* Kulturminister: Trine Skei Grande (V)

* Klima- og miljøminister: Ola Elvestuen (V)

* Kunnskapsminister: Jan Tore Sanner (H)

* Samferdselsminister: Ketil Solvik-Olsen (Frp)

* Kommunal- og moderniseringsminister: Monica Mæland (H)

* Helseminister: Bent Høie (H)

* Utenriksminister: Ine Eriksen Søreide (H)

* Justis-, beredskaps- og innvandringsminister: Sylvi Listhaug (Frp)

* Næringsminister: Torbjørn Røe Isaksen (H)

* Fiskeriminister: Per Sandberg (Frp)

* Arbeids- og sosialminister: Anniken Hauglie (H)

* Barne- og likestillingsminister: Linda Hofstad Helleland (H)

* Landbruks- og matminister: Jon Georg Dale (Frp)

* Forsvarsminister: Frank Bakke-Jensen (H)

* Olje- og energiminister: Terje Søviknes (Frp)

* Eldre- og folkehelseminister: Åse Michaelsen (Frp)

* Utviklings- og bistandsminister: Nikolai Astrup (H)

* Forsknings- og høyere utdanningsminister: Iselin Nybø (V)

(©NTB)

Powered by Labrador CMS