– Det er helt hårreisende. Det er klart at overgrepsdømte ikke skal få lov til å jobbe i skolen, sier Oslos skolebyråd Inga Marte Thorkildsen om kunnskapsministerens uttalelse om at elever i vgs. ikke er like sårbare overfor seksuelle overgrep fra lærere som elever i grunnskolen. Foto: Mimsy Møller / Samfoto

Sjokkert over kunnskapsministerens uttalelse om seksuelle overgrep

Kunnskapsministeren mener elever i vgs. ikke er like sårbare overfor seksuelle overgrep fra lærere som elever i grunnskolen. Det synes skolebyråden i Oslo er en hårreisende uttalelse.

Publisert

Lærere som har begått seksuelle overgrep kan i dag få jobb i videregående skole, og slik kan det komme til å være i framtida også. Det opprører skolebyråden i Oslo.

 

– Ikke like sårbare

– Kunnskapsministeren utviser en ekstrem kunnskapsmangel når han sier at ungdom er langt mindre sårbare når det gjelder seksuelle overgrep, sier Inga Marte Thorkildsen (SV) til Utdanning.

SV sendte et skriftlig spørsmål i Stortinget hvor de etterlyste en lovendring som forbyr overgrepsdømte å jobbe i videregående. Til dette svarte kunnskapsminister Jan Tore Sanner:

«Den nevnte forskjellen i regelverket mellom grunnskole og videregående opplæring kan forklares med at elever i videregående opplæring er eldre og ikke på langt nær like sårbare som barn i grunnskolen.»

– Bør være mer opptatt av elevene

Loven hindrer lærer som er dømt for seksuelle overgrep å arbeide i barnehage og grunnskole, men de kan altså få jobb i videregående.

– Det er helt hårreisende. Det er klart at overgrepsdømte ikke skal få lov til å jobbe i skolen, sier Thorkildsen. Kunnskapsministeren sier at han er skeptisk til et yrkesforbud, og at han derfor ikke vil jobbe for en lovendring.

– Kunnskapsministeren bør være mer opptatt av å beskytte elevene, enn de ansatte, sier Thorkildsen.

– Ungdom er i en sårbar alder, og det å bli utsatt for seksuelle overgrep skader dem voldsomt, på samme måte som det skader et mindre barn, sier Thorkildsen.

 

Powered by Labrador CMS