Lærer forgrep seg mot elev – ble stoppet av kona

En lærer i Romerike i Viken er dømt til åtte måneder for overgrep mot en elev. Mannen i 30-årene er også fradømt retten til å jobbe som lærer de neste fem årene.

Publisert Sist oppdatert

Læreren hadde vært kontaktlærer for jenta i tre år, og han har utnyttet han det spesielle tillitsforholdet til å forgripe seg på henne, slår en dom fra Øvre Romerike tingrett fast, ifølge Romerikes Blad.

Sjokkert

Læreren tok kontakt med jenta via sms og spurte om hun ville komme å se en film og snakke om den siste uken på skolen, og han tilbød seg å hente henne. Dette skjedde mens kona til mannen var på jobb.

I kjellerstua hjemme hos mannen ble jenta skjenket alkohol og utsatt for et seksuelt overgrep. Læreren sier at formålet med å invitere henne hjem, var å overtale henne til å bli med på en klassetur.

Jenta sier hun forholdt seg passiv under overgrepet og ble sjokkert og ikke visste hva hun skulle gjøre.

Tingretten slår fast at overgrepet ikke skjedde lenge. Det var lærerens kone som kom hjem og oppdaget hva som skjedde.

«Hendelsen blir avbrutt da tiltaltes kone kom hjem en gang mellom kl. 22.30 og kl. 22.45, og hun gikk ned i kjellerstua og så at tiltalte hadde hånda si i buksa til fornærmede,» heter det i dommen, ifølge avisa.

Erstatning

I retten nektet mannen straffskyld for å ha misbrukt sin stilling. Han sier at jenta ikke ga noen motstand, og at hun ga uttrykk for at hun likte det som skjedde.

Mannen er også dømt til å betale 75.000 kroner i oppreisningserstatning til den fornærmede jenta.

– Min klient vil benytte sin betenkningstid og vil ta endelig stilling til om han vil anke innen ankefristen. Jeg har ingen kommentarer utover dette, sier mannens forsvarer, Katrine Rong Holter, til Romerikes Blad

Bistandsadvokaten til jenta er fornøyd med å bli tilkjent erstatning.

– Men i slike saker er det ikke erstatningsbeløpet som er viktigst. Det viktigste for henne er at hun er hørt og at tiltalte har fått en straff for det han har utsatt henne for, sier Kosberg.

Powered by Labrador CMS