Steffen Handal og Astrid Søgnen møtes til debatt i Dagsnytt 18 i dag. Arkivfoto: Utdanning
Steffen Handal og Astrid Søgnen møtes til debatt i Dagsnytt 18 i dag. Arkivfoto: Utdanning

Søgnen og Handal skal diskutere lærernes ytringsfrihet i Dagsnytt 18 i dag

Læreres ytringsfrihet er tema når leder i Utdanningsforbundet Steffen Handal og direktør i Utdanningsetaten Astrid Søgnen møtes til debatt på NRK Dagsnytt 18 i dag.

Publisert

«Elever skal slippe å føle seg uthengt av sin egen lærer» er tittelen på et innlegg i Aftenposten i dag skrevet av Astrid Søgnen, direktør i Utdanningsetaten i Oslo.

– Jeg synes utdanningsdirektør Astrid Søgnen i sitt innlegg i Aftenposten i dag forsøker å avgrense denne saken til å handle om elevenes skolemiljø og deres rettigheter i henhold til opplæringsloven, sier Handal til Utdanning.

 

 

– Det mener jeg er feil av henne å gjøre. Som øverste leder i Utdanningsetaten mener jeg hun bør bidra til et godt ytringsklima. Med dagens leserinnlegg i Aftenposten bidrar hun i stedet til å skape en usikkerhet blant lærere, sier han og fortsetter:

– Det hjelper ikke å bare slå fast at lærere har ytringsfrihet, dersom lærerne ikke selv opplever at dette er en realitet. I leserinnlegget snakker hun kun i generelle vendinger uten at hun på noen måte adresser ytringsfriheten i den saken dette dreier seg om – nemlig ytringsfriheten til lektor Simon Malkenes ved Ulsrud videregående skole.

– Det er liten vits i snakke om ytringsfrihet hvis den kun skal gjelde i saker som ingen synes er vanskelige. Det er nettopp i vanskelige saker at direktøren for Utdanningsetaten burde vise hvor sterkt ytringsfriheten faktisk står, sier Handal. 

Powered by Labrador CMS