Tre menn varetektsfengslet etter slagsmål på Stovner videregående

Tre menn er varetektsfengslet i fire uker etter et slagsmål på Stovner i Oslo onsdag. De tre er siktet for grov kroppsskade, trusler og medvirkning til dette.

Publisert Sist oppdatert

Alle fire ukene er med brev- og besøksforbud, og de første to ukene er i fullstendig isolasjon, ifølge fengslingskjennelsene.

De tre unge mennene ble pågrepet onsdag. Den eldste av dem, en 22 år gammel mann, er siktet for grove trusler med skytevåpen, grov kroppsskade og for oppbevaring av narkotika. Mannen har ikke ønsket å forklare seg til politiet, ifølge kjennelsen.

De to andre, en 18-åring og en 22-åring, er siktet for medvirkning.

Fengslingsgrunnlaget for de to sistnevnte er gjentakelsesfare og bevisforspillelsesfare, som retten anser som overhengende. For 22-åringen som er siktet for grove trusler og grov kroppsskade, har retten bare lagt vekt på bevisforspillelsesfare.

Alle de tre siktede er tidligere domfelt. To av de siktede er ifølge Oslo tingrett tilsynelatende involvert i en gjengrelatert konflikt, mens det for den tredje er holdepunkter for at tilhører et kriminelt miljø, ifølge kjennelsen.

Minst ti personer var involvert i masseslagsmålet ved Stovner videregående skole like før klokken 13 onsdag. Ingen personer ble alvorlig skadd, men én person fikk kuttskader i hodet og ble sendt til legevakt.

Politiet har opplysninger om at det er brukt slagvåpen og hammer under slagsmålet. Politiet mistenker også at det ble avfyrt to skudd. Politiet kjenner ikke bakgrunnen for masseslagsmålet. En av teoriene er at det dreier seg om et hevnoppgjør etter en tidligere hendelse.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS