Elvebakken, Nydalen og «Katta» er Oslos mest populære videregående skoler

Førsteinntaket til videregående skoler i Oslo er klart. Elvebakken, Nydalen og Oslo Katedralskole er de mest populære, viser oversikten fra Utdanningsetaten.

Fellesinntaket til de videregående skolene i Oslo omfatter i år 17.383 plasser mot 17.177 i fjor. Det er 17.271 søker, og i første inntaksrunde er 16.933 av dem tildelt skoleplass. Rundt 300 søkere med lovfestet rett til videregående opplæring har ikke fått en plass ennå og må fortsatt leve i spenning.

– Alle ungdommer som har rett til videregående opplæring, vil få plass, forsikrer avdelingsdirektør i Utdanningsetaten, Margaret Westgaard.

Men de får ikke vite hvilke skoler de kommer inn på før neste inntak, som er 13. august, legger hun til.

 

Sentrumsskoler populære

Elvebakken har det høyeste karaktergjennomsnittet – nemlig 54,50. Nydalen følger tett med en gjennomsnittlig poengsum på studiespesialisering på 53,50, mens Oslo Katedralskole har 52,30 og Ullern 51,20.

– Det er jo en tendens til at de mest populære skolene ligger i sentrum. Også nye skoler pleier å være populære, forklarer Westgaard.

Valle Hovin var ny i fjor og har fortsatt god søkning – ikke minst skyldes det studiespesialisering innen toppidrett.

 

Yrkesfag

Westgaard trekker ellers fram en gledelig søkning til yrkesfag. Kuben, som tilbyr yrkesfag – deriblant et nytt løp innen for elektrofaget – er populær.

Edvard Munchs modell for yrkesfag innen design, håndverk og tekstil er dessuten godt søkt, det samme er helse og oppvekst på Ulsrud og ambulansefag på Holtet videregående skole, forteller Westgaard.

– Det som er felles for disse modellene er at man får studiekompetanse. Etter endt skole kan man velge å studere videre eller begynne å gå i lære for å få fagbrev. Vi ser at dette er populære løp, sier hun.

Hun påpeker ellers at resultatene i grunnskolen i Oslo er veldig gode, og at ungdommene går ut av grunnskolen med gode karakterer.

(NTB)

Powered by Labrador CMS