Årets Operasjon Dagsverk mot tvangsarbeid i Kongos gruver

Årets Operasjon Dagsverk er tildelt Caritas Norge og organisasjonens prosjekter for ungdommer utsatt for tvangsarbeid i koboltgruvene og militsene i Kongo.

– Caritas Norge er veldig glad for at Elevtinget og elevorganisasjonen har valgt å støtte vårt arbeid. Dette betyr mye for de 15.000 ungdommene i Kongo som nå får mulighet til en bedre fremtid, skriver hjelpeorganisasjonen i en pressemelding.

Operasjon Dagsverk er Norges største solidaritetsaksjon arrangert av, med og for ungdom. Caritas' prosjekt i Kongo gir landets ungdommer tilgang både til utdanning og opplæring i et yrke som kan gi en inntekt. De får også kunnskap om egne rettigheter.

Caritas er en av de aller viktigste humanitære organisasjonene i DR Kongo, og har et stort nettverk i det krigsherjede landet, understreker kommunikasjonssjef Ellen Høvik i Caritas Norge.

– Våre prosjekter vil hjelpe 15.000 ungdommer til et bedre liv, til skolegang og til en bedre framtid. Det er gjennom skolegang vi finner utveien fra et liv i krig og tvangsarbeid i koboltgruver. Denne kobolten vil bare bli mer og mer attraktiv ettersom det vestlige behovet for smartteknologi øker. Derfor er dette prosjektet så viktig, sier Høvik.

(©NTB)

 

Powered by Labrador CMS