Atlas for ungdomsskolen

Kartbok og overheadtransparenter

Så er det da endelig kommet. Kartblad av meget høy kvalitet på lysark eller overheadtransparenter som tillegg til, eller som selvstendig enhet i forbindelse med, Cappelens nye atlas for ungdomsskolen. Dette er et solid og meget godt atlas, med mer innhold enn bare tradisjonelle kart. Her finner vi miljøkart, klimakart, temakart, ressurs- og produksjonskart, geologiske kart og mye annet. Fremfor alt er kartene meget tydelige og flere i stor målestokk (1:1 mill) og i stort format.

Norgeskartene er meget solide og detaljerte, kanskje mer enn vi i øyeblikket trenger for en oversikt, men her kan hver enkelt få ganske god kjennskap til sitt eget fylke eller egen landsdel. Nordens, Europas og verdenskartet er meget gode både i størrelse, detaljer og farger. Kartutsnitt er vist ved at det er plassert i en sammenheng med et større kart, slik at det er lett å orientere seg.

I alle klasserom burde det i dag være en overheadprojektor av god kvalitet med tilstrekkelig optikk og lysstyrke for å kunne nyttiggjøre seg de mange gode fargetransparenter som nå finnes i mange fag, og som tillegg til mange bøker.

Cappelens atlas for ungdomsskolen har som tillegg/egen enhet utgitt hele 42 karttransparenter av meget høy kvalitet og i egen solid perm, med essensen fra de ulike karttyper i atlaset.

Disse transparentene er lett tilgjengelige, instruktive og lett å samle klasser eller grupper om. Lysark er et annet informasjonsmedium enn veggkart eller atlas. Det lysarkmaterialet som foreligger her, burde det være alle ungdomsskoleklasser forunt å kunne benytte. Med så høy kvalitet og så variert innhold som dette materialet har, vil det kunne gi en ny dimensjon til undervisning der en trenger kart. Lærere og elever fortjener et slikt materiale.

Cappelens atlas for ungdomsskolen med tilhørende fargetransparenter vil i mange tilfeller også være tilgjengelig kartmateriale i forbindelse med samfunnsfag og eller til orientering. Den lærer som har dette materialet for hånden, sammen med en god overheadprojektor, vil utvilsomt tilføre undervisningen en ny, interessant og interessevekkende kvalitet.

Powered by Labrador CMS