Slik lærer hjernen. Hvordan barn husker og lærer

Den svenske hjerneforskeren Torkel Klingberg har skrevet en bok som tar for seg hvordan barn husker og lærer.

Slik lærer hjernen. Hvordan barn husker og lærer.
Av Torkel Klingberg
Pax forlag
178 sider

Den svenske hjerneforskeren Torkel Klingberg har skrevet en bok som tar for seg hvordan barn husker og lærer, "Slik lærer hjernen". Siktemålet er blant annet å bygge bro mello pedagogikken og den kognitive nevrovitenskapen, ifølge forordet.

Deler av boka bygger på en langtidsstudie av 350 barn og unge fra byen Nynäshamn sør for Stockholm, der hensikten er å finne sammenhenger mellom hjernen modenhet, barnas miljø og utviklingen av hukommelse og skoleprestasjoner.

Forfatteren trekker frem funn so viser hvordan arbeidsminnet påvirker prestasjoner i både lesing og matematikk, og han presenterer forskningsfunn som hver for seg antyder at spilling på et musikkinstrument, fysisk trening og bruk av spesielt utviklede programmer for arbeidsminnetrening har positiv effekt på utviklingen av kognitive evner.

Bedre læringsbetingelser kan bare skapes gjennom vitenskapelige metoder og studier, og undervisningen har hittil i altfor stor grad blitt styrt av politiske meninger og pedagogiske motebølger, ifølge Klingberg.

«Slik lærer hjernen». Siktemålet er blant annet å bygge bro mellom pedagogikken og den kognitive nevrovitenskapen, ifølge forordet.

 

Powered by Labrador CMS