Ny innsikt i pedagogikk og elevkunnskap

Grunnlag for læring
Dokumentasjon i barnehage og skole
Sidsel Germeten og Eva Skogen
176 sider
Fagbokforlaget

Forfatternes vurderinger av en rekke spørsmål av juridisk og etisk art vedrørende dokumentasjon i barnehage og skole preger denne boken, som er spesielt skrevet for blant annet den nye styrerutdanningen ved Høgskolen i Oslo (HiO). Ved HiO er den alt tatt inn på pensum.

Formålet med Grunnlag for læring er å fremme forståelsen for hensiktsmessig dokumentasjon i barnehage og skole. Forfatterne Sidsel Germeten, professor ved Høgskolen i Finnmark, og Eva Skogen, førstelektor ved HiO, er i tillegg opptatt av at det som dokumenteres er korrekt (naturligvis), men også etisk forsvarlig. De vil hjelpe leserne, studentene, til en praktisk tilnærming til dokumentasjon. De understreker at dokumentasjonsarbeid ikke må skje på bekostning av det å være sammen med barna.

Boken tar blant annet opp juridiske og etiske perspektiver ved dokumentasjon. Visste du at du kan være bundet av taushetsplikten i 60 år etter at du sluttet ved arbeidsplassen?

Forfatterne påpeker at lovverket som regulerer juridiske spørsmål i dokumentasjonssaker av og til er selvmotsigende, slik at mange spørsmål ikke kan konkluderes, men heller blir stående som momenter til diskusjon i personalgruppen. Dette kan for eksempel gjelde oppbevaring/arkivering av ømfintlig materiale.

 

Powered by Labrador CMS