Naturforskning i barnehagen

Dette er en svært praktisk anlagt bok med eksempler og forslag til aktiviteter for små barn ute i naturen.

Det begynte med Forskerspirer i barnehagen-konferansene, et samarbeidstiltak mellom først og fremst Utdanningsforbundet og Nasjonalt senter for naturfag i opplæringen, og nå foreligger Forskerfrøboka – Barn og natur med først og fremst førskolelærerstudentene som målgruppe. Endringen fra ”spirer” til ”frø” springer ut av den tanke at det er riktigere å betegne barnehagebarn som frø enn som spirer, slik at også de framtidige konferansene vil hete Forskerfrø … .

Dette er en svært praktisk anlagt bok med eksempler og forslag til aktiviteter for små barn ute i naturen. I det daglige pedagogiske arbeidet vektlegger boka bruk av natur og nærmiljø for å fremme barns kreativitet, språkutvikling og medvirkning. Den tar for seg tradisjonelle temaer som økologi, lys, lyd, luft og vann, samt geologi gjennom et enkelt steinprosjekt.

Boka er velskrevet og utstyrt med et vell av gode fotografier og illustrasjoner. Fotografen Sondre Bjaberg, førskolelærer, og illustratøren Karolina Drozdowska får velfortjent ros i forordet. Forfatterne Guri Langholm, Inger Hilmo, Kari Holter og Kari Synnes er høgskolelektorer ved førskolelærerutdanningen ved Høgskolen i Oslo, mens Anne Lea er førsteamanuensis ved Nasjonalt senter for naturfag i opplæringen ved Universitetet i Oslo. 

  • Forskerfrøboka - Barn og natur
  • Guri Langholm (red.), Inger Hilmo, Kari Holter, Anne Lea og Kari Synnes
  • Fagbokforlaget
  • ISBN 978-82-450-0957-6
  • 258 sider
Powered by Labrador CMS