Mangfoldig om krydder

Publisert Sist oppdatert

Krydderleksikon
Av Kari Vetlesen
520 sider
Vega forlag

Målet med Kari Vetlesens "Krydderleksikon" er som hentet fra læreplanen i kokkefaget – der det står at elevene skal lære hvordan de skal "bidra med smaksopplevelser". Og i boka skriver Vetlesen ikke bare om det som vi tradisjonelt oppfatter som krydder, blant annet nevner hun matprodukter der ansjos kan være en egnet smakstilsetning. Boka er et resultat av et innsamlingsarbeid som har foregått over mange, mange år.

Hun inkorporerer også urter i det omfangsrike oppslagsverket, som inneholder rundt fire hundre artikler. Hun innleder med et kapittel om krydderhistorie. Allerede for fire tusen år siden ble krydder fraktet fra Østen til Sørøst-Europa. Boka har også informasjon om hva de ulike krydderne heter på dansk, svensk, engelsk, spansk, tysk, fransk og italiensk. Ei liste med latinske artsnavn er også tatt med.

Navnet på de enkelte krydderartene er ledsaget av en kort historikk, anvendelse og en illustrasjon.

Powered by Labrador CMS