Kunst i barnehagen

Det skal godt gjøres å skrive uttømmende om et tema som kunst, kultur og kreativitet, men bokens forfattere gjør et ærlig forsøk.

Boken Kunst, kultur og kreativitet tar for seg barnehagens arbeid med drama, forming, musikk og litteratur, og formålet er primært å lære førskolelærerstudentene å skape gode barnehager for dagens og framtidens barn. Forfatterne ønsker å inspirere studentene/leserne til å integrere arbeid med bildebøker, musikk, fiksjon, rollelek, tegning og tredimensjonale former og digitale uttrykk i prosjektbasert arbeid i barnehagen. Ifølge forlaget er boken velegnet for alle tre studieårene i førskolelærerutdanningen.

Boken er blitt til i et samarbeid mellom Nasjonalt senter for kunst og kultur i opplæringen (KKS), som administreres av Universitetet i Nordland (UiN), og lærere i kunstfag ved Høgskolen i Bergen (HiB), Universitetet i Stavanger (UiS), Dronning Mauds Minne, Høgskole for førskolelærerutdanning (DMMH) i Trondheim, og Høgskolen i Oslo (HiO). Åtte forfattere har skrevet hvert sitt kapittel, de tre redaktørene er blant de åtte.

Det skal godt gjøres å skrive uttømmende om et tema som kunst, kultur og kreativitet, men bokens forfattere gjør et ærlig forsøk. Redaktør Aud Berggraf Sæbø, førsteamanuensis ved UiS, har skrevet det første kapitlet som på overordnet plan tar for seg Kunstfagenes plass i barnehagen, mens redaktør Cathrine Jenssen, rådgiver ved KKS, i det åttende og siste kapitlet Den nasjonale barnehageprisen for kunst og kultur presenterer tre konkrete vinnerprosjekter som er blitt tildelt prisen.

Derimellom skriver førsteamanuensis Tone Birkeland (HiB) om språket, førstelektor Morten Sæther (DMMH) om musikk og estetiske prosesser, høgskolelektor Kari Thorkildsen (HiB) slår til med fortellinger om smårollinger på vågale ekspedisjoner, redaktør og høgskolelektor Kari Bakke (HiB) tar for seg rom og flater, høgskolelektor Helene Torsteinson (HiB) skriver om barns medvirkning, og førstelektorstipendiat Ann-Hege Lorvik Waterhouse (HiO) presenterer de digitale mulighetene.   

Kunst, kultur og kreativitet

Kunstfaglig arbeid i barnehagen

Kari Bakke, Cathrine Jenssen

og Aud Berggraf Sæbø (red.)

Fagbokforlaget

ISBN 978-82-450-1017-6

250 sider

 

Powered by Labrador CMS