Krydder til undervisningen

Enigma, nøtter og gåter og annen hjernetrim

Av Fabrice Mazza
460 sider
Vigmostad Bjørke

Av egen erfaring fra et langt liv bak kateteret vet jeg at det å presentere for elevene et eller annet problem som de ikke umiddelbart ser løsningen på, ofte resulterer i diskusjon i friminuttet, og kanskje i heimen etter skoletid.

Boka "Enigma 2" er ei ressursbok som inneholder 225 gåter/problemer som mange er av det nevnte slaget. Ja, enigma er gresk for gåte. Bokas undertittel er "Nøtter, gåter og annen hjernetrim". Av samme forfatter, Fabrice Mazza, er det tidligere utkommet et tilsvarende bind 1 med "gåter". Boka som helhet er nærmest for et lite kunstverk å regne. Papiret gir preg å være laget i en forgangen tid. Første bokstav i temaet for hver gåte er svært forseggjort. Noen gåter er tekstbasert, mens andre er ledsaget av instruktive figurer. Grundige løsninger på de ulike problemene/gåtene er også med i boka.

Hvis læreren ønsker å henlede elevene bort fra pensum for ei lita stund, kan en projeksjon på lerret eller tavle av ei gåte eller ei nøtt fra boka gi elevene ei intellektuell utfordring av en type de ellers ikke så ofte får i skolehverdagen.

Powered by Labrador CMS