Alt om høytider

Høytidsmarkering i barnehagen
Geir Winje
Høyskoleforlaget 2010
158 sider

Og for så vidt det meste om alle høytider innen både kristendom, islam, jødedom, hinduisme, buddhisme og noen til, og hvordan de kan markeres i barnehagen.
431.000 nordmenn, 9 prosent av befolkningen, er medlemmer av andre trossamfunn enn Den norske kirke. Flest registrerte medlemmer – 93.000 – har de muslimske menighetene.

Forfatter Geir Winje underviser og forsker ved Høgskolen i Vestfold, med religion som spesialitet. Boken Høytidsmarkering i barnehagen er ifølge Winje en ressursbok for barnehagepersonalet, foreldrene, studentene og andre som vil markere religiøse og andre merkedager ib. arnehagen – uten å utsette barn for forkynnelse eller involvere dem i religiøse ritualer, som han skriver i forordet.

Dette er blitt en lett tilgjengelig og praktisk bruksbok med forslag til aktiviteter og samtaler. Winje har trukket fram 13 høytider fra de fem mest utbredte religionene her i landet. Noen av dem har høytider som ligner svært på hverandre. For eksempel tilsvarer noe forenklet sagt de kristnes påske muslimenes id al-adha; begge tematiserer offer.



 

Powered by Labrador CMS