Annonse

– Barn og unge har et helt annet engasjement enn vi hadde da vi vokste opp. Og dette må vi ta inn over oss, sier Steffen Handal. Foto: Sonja Holterman

Steffen Handal: – Engasjementet er noe voksne må ta innover seg

Utdanningsforbundets leder Steffen Handal sto sammen med elevene under klimastreiken.

Annonse

Utdanningsnytt på Facebook!

Leder i Utdanningsforbundet, Steffen Handal, hadde også tatt turen ned til Stortinget i dag. Han sto sammen med elevene foran Stortinget under klimastreiken. Handal var imponert over elevene:

– Det er flott å se et så brennende engasjement, sier han og ser utover havet av elever. Natur og Ungdom forventet 10.000 elever på streiken. Opptellingen i ettertid viser at minst 36.000 elever streiket, men det gjenstår fortsatt svar fra 50 steder som ennå ikke har meldt inn hvor mange som møtte opp.

Handal mener engasjementet er noe voksenbefolkningen må ta inn over seg.

– Barn og unge har et helt annet engasjement enn vi hadde da vi vokste opp. Og dette må vi ta inn over oss, sier Handal.

– Tror du arrangement som dette har noen effekt?

– Ja, jeg tror dette kommer til å endre hvordan vi alle tenker om miljø og klima, sier Handal. Han sier at han er kommet til Stortinget for å lytte.

– Og det jeg hører er utålmodighet. Det vi hører her er et rop fra fremtiden, sier lærerlederen.

 

 

 

Kjøreregler for debatten

Her kan du kommentere artikkelen.

Utdanning setter pris på friske meningsbrytninger, men vis omtanke for dine med- og motdebattanter, hold deg til saken og bruk fullt navn. Dersom du ønsker å skrive et lengre innlegg, er du velkommen til å sende det til denne adressen: debatt@utdanningsnytt.no.

Hvis du ser kommentarer som du oppfatter som støtende, kan du varsle redaksjonen ved å merke den aktuelle kommentaren som upassende. Det gjør du ved å klikke helt til høyre for kommentaren du vil varsle oss om. (Dette fungerer ikke fra mobil. Vi jobber med en løsning).
Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Kommentarer kan bli brukt på alle Utdannings plattformer.

Fullt navn er en forutsetning for å delta i debatten!