Annonse

De nye regionene vil få et større ansvar i kompetansepolitikken, understreket statsminister og partileder Erna Solberg på Høyres landsmøte på Gardermoen, som åpnet fredag. Foto Vidar Ruud/NTB Scanpix

Solberg: Utdanning og arbeidsliv må kobles tettere sammen

Dagens utdanning treffer ikke alltid arbeidslivets behov, mener statsminister Erna Solberg (H) – som utfordrer politikerne i regionene.

Annonse

Utdanningsnytt på Facebook!

– Grunnutdanningen på alle nivåer må komme mye tettere på arbeidslivet enn før, understreket Solberg i sin tale til Høyres landsmøte fredag.

Hun viser til at en rekke fagskoler, høyskoler og universiteter landet rundt nå får midler til å utvikle videreutdanningstilbud i tett samarbeid med næringslivet. Dette gjelder særlig kompetanseheving i bransjer som er preget av digitalisering, automatisering og annen omstilling.

– Det blir moduler som kan tas mens man er i jobb, sa Solberg.

De nye regionene vil få et større ansvar i kompetansepolitikken, understreket statsministeren, som også rettet en klar utfordring til regionpolitikerne.

– Dette er en jobb jeg forutsetter at alle våre regionpolitikere griper fatt i, sa hun.

(©NTB)

 

Les også: Sanner er åpen for å justere fritt skolevalg i videregående

 

Kjøreregler for debatten

Her kan du kommentere artikkelen.

Utdanning setter pris på friske meningsbrytninger, men vis omtanke for dine med- og motdebattanter, hold deg til saken og bruk fullt navn. Dersom du ønsker å skrive et lengre innlegg, er du velkommen til å sende det til denne adressen: debatt@utdanningsnytt.no.

Hvis du ser kommentarer som du oppfatter som støtende, kan du varsle redaksjonen ved å merke den aktuelle kommentaren som upassende. Det gjør du ved å klikke helt til høyre for kommentaren du vil varsle oss om. (Dette fungerer ikke fra mobil. Vi jobber med en løsning).
Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Kommentarer kan bli brukt på alle Utdannings plattformer.

Fullt navn er en forutsetning for å delta i debatten!