Annonse

Fredag i forrige uke streiket 40.000 ungdommer landet over for klimaet. Her fra Oslo. Foto: Jørgen Jelstad

Medlemsvekst i Grønn Ungdom etter klimaaksjon

Ungdomspartiet til Miljøpartiet de Grønne, Grønn Ungdom, har hatt en medlemsøkning på 30 prosent på en uke.

Annonse

Utdanningsnytt på Facebook!

Om lag 40.000 ungdommer deltok fredag i klimaprotester over hele Norge. Den økte klimabevisstheten blant de unge kan ha fått utslag for Grønn Ungdom. Den siste uken har de fått 400 nye medlemmer.

– Vi er nå rekordmange medlemmer i Grønn Ungdom. Det er fantastisk motiverende å se at ungdomsopprøret går inn i de politiske partiene, og at så mange unge ser på Grønn Ungdom som et naturlig valg, sier ungdomspartiets talsperson Hulda Holtvedt.

I Oslo og på over 70 andre steder i landet ble det fredag gjennomført klimastreik. En opptelling viste at minst 36.000 skoleelever hadde trosset advarsler om ugyldig fravær og møtt opp, men da var aksjonene fra over 50 steder ikke telt med.

– Medlemsveksten vi har opplevd den siste uka er historisk. Dette viser at klimaopprøret ikke stopper her. Når klimastreikerne får stemmerett, blir de politiske partiene nødt til å levere i klimapolitikken, sier Holtvedt.

(©NTB)

 

Kjøreregler for debatten

Her kan du kommentere artikkelen.

Utdanning setter pris på friske meningsbrytninger, men vis omtanke for dine med- og motdebattanter, hold deg til saken og bruk fullt navn. Dersom du ønsker å skrive et lengre innlegg, er du velkommen til å sende det til denne adressen: debatt@utdanningsnytt.no.

Hvis du ser kommentarer som du oppfatter som støtende, kan du varsle redaksjonen ved å merke den aktuelle kommentaren som upassende. Det gjør du ved å klikke helt til høyre for kommentaren du vil varsle oss om. (Dette fungerer ikke fra mobil. Vi jobber med en løsning).
Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Kommentarer kan bli brukt på alle Utdannings plattformer.

Fullt navn er en forutsetning for å delta i debatten!