Annonse

Mange unge hadde samlet seg i Trondheims gater for å markere klimasaken. Foto: Anna Solem Hilstad

Klimatoget i Trondheim ble overraskende langt

– Toget ble så langt at vi bare marsjerte og marsjerte gjennom Trondheims gater. Det kom langt flere enn hva vi kunne håpet på. I hvert fall 4000, sier Anna Solem Hilstad (18).

Annonse

Utdanningsnytt på Facebook!

Klimastreiken ble markert i mange norske byer. Trondheim Natur og ungdom sto bak arrangementet i trønderhovedstaden, og et av medlemmene i lokallaget, Anna Solem Hilstad, rapporterer om et knallbra oppmøte.

– Vi er veldig fornøyd. Dette har vært en så inspirerende og morsom dag. Vi hadde ikke trodd det kom så mange, men tenk det gjorde det, sier en opprømt og glad Anna Solem.

– Er dette noe dere kommer til å gjøre hver fredag?

– Det kommer til å være flere markeringer for å få satt klimasaken på agendaen, men jeg som går på videregående, kan ikke ha fravær hver fredag, så dette var den store markeringen.

– Gikk arrangementet som forventet?

– I og med at det ble mange flere enn hva vi forventet, var det et par småting som ikke fungerte helt greit. Sånn som at vi ikke hadde leid stort nok lydanlegg til at alle fikk hørt appellene. Det ble nok mer støy enn forventet, men ikke mer enn i andre tilfeller når så mange unge møtes.

– Noen av dem som er en del eldre enn deg, sier at dere unge må være villige til å gi fra dere noen av godene dere har. Hva mener du om det?

– Det synes jeg er litt smålig. Vi er ikke imot teknologi, vi er jo tross alt vokst opp med det. Og teknologi kan hjelpe oss med en del av de klimaproblemene vi står ovenfor. Mange unge er villige til å gjøre mye selv, sånn som å kjøpe mindre klær og ting. Det er en holdningsendring til de som sitter med makta og som kan ta de store grepene, som må til.

– Føler du de med makt hører på dere unge?

– De sier de støtter oss, men viser lite handling. Jeg håper at når vi som folkemasse sier ifra, så må de som sitter på makta også lytte, det er vi som skal ta over etter dem, sier den unge engasjerte trondheimskvinnen.

 

Fra Oslo:

– Og så må politikerne huske at vi har stemmerett om to år. Hvis de vil ha vår stemme, må de handle nå, sier tiendeklassingen Sara.

 

Kjøreregler for debatten

Her kan du kommentere artikkelen.

Utdanning setter pris på friske meningsbrytninger, men vis omtanke for dine med- og motdebattanter, hold deg til saken og bruk fullt navn. Dersom du ønsker å skrive et lengre innlegg, er du velkommen til å sende det til denne adressen: debatt@utdanningsnytt.no.

Hvis du ser kommentarer som du oppfatter som støtende, kan du varsle redaksjonen ved å merke den aktuelle kommentaren som upassende. Det gjør du ved å klikke helt til høyre for kommentaren du vil varsle oss om. (Dette fungerer ikke fra mobil. Vi jobber med en løsning).
Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Kommentarer kan bli brukt på alle Utdannings plattformer.

Fullt navn er en forutsetning for å delta i debatten!