Annonse

KFUK-KFUM: – Operasjon Dagsverk gikk glipp av millioner på grunn av kampanje

KFUK-KFUM mener de gikk glipp av millioner etter at Med Israel for Fred (MIFF) i helsides avisannonser oppfordret til boikott av Operasjon Dagsverk i fjor.

Annonse

Utdanningsnytt på Facebook!

Den kristne barne- og ungdomsorganisasjonen KFUK-KFUM mener de gikk glipp av millioner etter at Med Israel for Fred (MIFF) i helsides avisannonser oppfordret til boikott av Operasjon Dagsverk i fjor.

Til sammen kom det inn 18,9 millioner kroner til Operasjon Dagsverk (OD) i fjor, 6 millioner under snittet for OD-aksjoner, skriver Vårt Land. Mottakerne mistenker at det skyldes MIFFs kampanje.

Beløpet er en nedgang fra 22,3 millioner året før, skriver Dagen , som meldte om saken først.

At flere organisasjoner oppfordret til å droppe OD, har ­antakelig hatt en stor inn­virkning på resultatet, sier ­daglig leder Fredrik Glad-Gjernes i KFUK-KFUM Global. De innsamlede pengene gikk til prosjekter i regi av KFUK-KFUM i Palestina.

Fornøyd

MIFF rykket inn helsides annonser med teksten: «Årets OD er en gedigen antiisraelsk kampanje som ­indoktrinerer seks årskull skole­elever til negativt syn på Israel spesielt og jøder generelt».

MIFF-leder Conrad Myrland er fornøyd med at motaksjonen kan ha bidratt til mindre penger i OD-kassen. Også Det mosaiske trossamfunn, ti FpU-fylkeslag og stortingsrepresentant Sylvi Listhaug (Frp) var negative til OD-prosjektet i fjor.


PFU-klager

KFUK-KFUM har klaget ni aviser – Aftenposten, VG, Fædrelandsvennen, Vårt Land, Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad, Adresseavisen, Dagsavisen og Dagen – inn for Pressens Faglige Utvalg for brudd på Vær varsom-plakaten på grunn av annonsen.

Aftenposten opplyser til NTB at de avviser klagen fra KFUK-KFUM. Pressens Faglige Utvalg opplyser til NTB at man fortsatt er i tilsvarsrunden og at behandlingen av saken ennå ikke er berammet.

Operasjon Dagsverk er Norges største solidaritetsaksjon arrangert av, med og for ungdom.

(©NTB)

Saken er oppdatert 7.3. kl 14.51 med tilsvar fra Aftenposten.

 

Kjøreregler for debatten

Her kan du kommentere artikkelen.

Utdanning setter pris på friske meningsbrytninger, men vis omtanke for dine med- og motdebattanter, hold deg til saken og bruk fullt navn. Dersom du ønsker å skrive et lengre innlegg, er du velkommen til å sende det til denne adressen: debatt@utdanningsnytt.no.

Hvis du ser kommentarer som du oppfatter som støtende, kan du varsle redaksjonen ved å merke den aktuelle kommentaren som upassende. Det gjør du ved å klikke helt til høyre for kommentaren du vil varsle oss om. (Dette fungerer ikke fra mobil. Vi jobber med en løsning).
Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Kommentarer kan bli brukt på alle Utdannings plattformer.

Fullt navn er en forutsetning for å delta i debatten!