KFUK-KFUM: – Operasjon Dagsverk gikk glipp av millioner på grunn av kampanje

KFUK-KFUM mener de gikk glipp av millioner etter at Med Israel for Fred (MIFF) i helsides avisannonser oppfordret til boikott av Operasjon Dagsverk i fjor.

Den kristne barne- og ungdomsorganisasjonen KFUK-KFUM mener de gikk glipp av millioner etter at Med Israel for Fred (MIFF) i helsides avisannonser oppfordret til boikott av Operasjon Dagsverk i fjor.

Til sammen kom det inn 18,9 millioner kroner til Operasjon Dagsverk (OD) i fjor, 6 millioner under snittet for OD-aksjoner, skriver Vårt Land. Mottakerne mistenker at det skyldes MIFFs kampanje.

Beløpet er en nedgang fra 22,3 millioner året før, skriver Dagen , som meldte om saken først.

At flere organisasjoner oppfordret til å droppe OD, har ­antakelig hatt en stor inn­virkning på resultatet, sier ­daglig leder Fredrik Glad-Gjernes i KFUK-KFUM Global. De innsamlede pengene gikk til prosjekter i regi av KFUK-KFUM i Palestina.

Fornøyd

MIFF rykket inn helsides annonser med teksten: «Årets OD er en gedigen antiisraelsk kampanje som ­indoktrinerer seks årskull skole­elever til negativt syn på Israel spesielt og jøder generelt».

MIFF-leder Conrad Myrland er fornøyd med at motaksjonen kan ha bidratt til mindre penger i OD-kassen. Også Det mosaiske trossamfunn, ti FpU-fylkeslag og stortingsrepresentant Sylvi Listhaug (Frp) var negative til OD-prosjektet i fjor.


PFU-klager

KFUK-KFUM har klaget ni aviser – Aftenposten, VG, Fædrelandsvennen, Vårt Land, Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad, Adresseavisen, Dagsavisen og Dagen – inn for Pressens Faglige Utvalg for brudd på Vær varsom-plakaten på grunn av annonsen.

Aftenposten opplyser til NTB at de avviser klagen fra KFUK-KFUM. Pressens Faglige Utvalg opplyser til NTB at man fortsatt er i tilsvarsrunden og at behandlingen av saken ennå ikke er berammet.

Operasjon Dagsverk er Norges største solidaritetsaksjon arrangert av, med og for ungdom.

(©NTB)

Saken er oppdatert 7.3. kl 14.51 med tilsvar fra Aftenposten.

 

Powered by Labrador CMS