Annonse

Med 150 barn er Månestråle en av Oslos største private barnehager. Den eies av selskapet Child Planet AS. Foto: Google

Barnehage brukte tilskudd på tur, middager og klokke

En Oslo-bydel har krevd at Månestråle barnehage betaler tilbake milliontilskudd på grunn av misbruk. Regninger viser at de brukte penger på tur og middager.

Annonse

Utdanningsnytt på Facebook!

Eierne av Månestråle barnehage har fått et krav fra bydel Frogner om å betale tilbake 1,7 millioner kroner etter at det er påvist alvorlige regelbrudd i forbindelse med tilsyn. Barnehagen har klagd avgjørelsen til Fylkesmannen.

2.000 kvitteringer Klassekampen har gått gjennom, viser at det var flere utgifter enn dem bydelen slo ned på som ikke kom barna til gode, slik barnehageloven krever.

Kvitteringene viser blant annet at 37.124 kroner ble brukt på fem «planleggingsdager i Strasbourg» for administrasjonen, hvor de spiste og drakk for 22.000 kroner.

14.330 kroner har blitt brukt på lunsjer og middager for administrasjonen, inkludert 9.600 kroner for middag etter en planleggingsdag, skriver avisen. De har ifølge avisen også blant annet brukt penger på en Apple Watch, over 2.200 kroner i parkeringsbøter, samt NRK-lisens og strøm- og nettleie for en privat leilighet.

Barnehagens advokat Pål Berg skriver i en epost til Klassekampen at turen ble lagt til Strasbourg fordi de ble tilbudt gratis overnatting og gratis bruk av møtelokaler. Han sier Apple Watch er et «verktøy som brukes av administrasjonen», parkeringsbøtene ble betalt som kompensasjon til eier for bruk av privat bil på jobb, og sier lunsjer og middager for administrasjonen «ansees som relevant for driften av en barnehage».

Med 150 barn er Månestråle en av Oslos største private barnehager. Den eies av selskapet Child Planet AS.

(©NTB)

 

Kjøreregler for debatten

Her kan du kommentere artikkelen.

Utdanning setter pris på friske meningsbrytninger, men vis omtanke for dine med- og motdebattanter, hold deg til saken og bruk fullt navn. Dersom du ønsker å skrive et lengre innlegg, er du velkommen til å sende det til denne adressen: debatt@utdanningsnytt.no.

Hvis du ser kommentarer som du oppfatter som støtende, kan du varsle redaksjonen ved å merke den aktuelle kommentaren som upassende. Det gjør du ved å klikke helt til høyre for kommentaren du vil varsle oss om. (Dette fungerer ikke fra mobil. Vi jobber med en løsning).
Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Kommentarer kan bli brukt på alle Utdannings plattformer.

Fullt navn er en forutsetning for å delta i debatten!