Annonse

Årets Operasjon Dagsverk mot tvangsarbeid i Kongos gruver

Årets Operasjon Dagsverk er tildelt Caritas Norge og organisasjonens prosjekter for ungdommer utsatt for tvangsarbeid i koboltgruvene og militsene i Kongo.

Annonse

Utdanningsnytt på Facebook!

– Caritas Norge er veldig glad for at Elevtinget og elevorganisasjonen har valgt å støtte vårt arbeid. Dette betyr mye for de 15.000 ungdommene i Kongo som nå får mulighet til en bedre fremtid, skriver hjelpeorganisasjonen i en pressemelding.

Operasjon Dagsverk er Norges største solidaritetsaksjon arrangert av, med og for ungdom. Caritas' prosjekt i Kongo gir landets ungdommer tilgang både til utdanning og opplæring i et yrke som kan gi en inntekt. De får også kunnskap om egne rettigheter.

Caritas er en av de aller viktigste humanitære organisasjonene i DR Kongo, og har et stort nettverk i det krigsherjede landet, understreker kommunikasjonssjef Ellen Høvik i Caritas Norge.

– Våre prosjekter vil hjelpe 15.000 ungdommer til et bedre liv, til skolegang og til en bedre framtid. Det er gjennom skolegang vi finner utveien fra et liv i krig og tvangsarbeid i koboltgruver. Denne kobolten vil bare bli mer og mer attraktiv ettersom det vestlige behovet for smartteknologi øker. Derfor er dette prosjektet så viktig, sier Høvik.

(©NTB)

 

Kjøreregler for debatten

Her kan du kommentere artikkelen.

Utdanning setter pris på friske meningsbrytninger, men vis omtanke for dine med- og motdebattanter, hold deg til saken og bruk fullt navn. Dersom du ønsker å skrive et lengre innlegg, er du velkommen til å sende det til denne adressen: debatt@utdanningsnytt.no.

Hvis du ser kommentarer som du oppfatter som støtende, kan du varsle redaksjonen ved å merke den aktuelle kommentaren som upassende. Det gjør du ved å klikke helt til høyre for kommentaren du vil varsle oss om. (Dette fungerer ikke fra mobil. Vi jobber med en løsning).
Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Kommentarer kan bli brukt på alle Utdannings plattformer.

Fullt navn er en forutsetning for å delta i debatten!