Stortingsrepresentant Une Bastholm (MDG) fremmet torsdag et forslag i Stortinget om å gi streikerett til skoleelever. Bildet er fra klimastreiken i slutten av mars. Arkivfoto: Utdanning

MDG foreslår å gi skoleelever streikerett

MDG fremmet torsdag et forslag i Stortinget om å gi skoleelever rett til å streike, og om å endre fraværsreglene til at politisk streik ikke er ugyldig fravær.

Denne våren har flere titalls tusen norske skoleelever streiket for klimaet. Mange av dem fikk ugyldig fravær på skolen på grunn av streiken.

Stortingsrepresentant Une Bastholm (MDG) fremmet torsdag et forslag i Stortinget om å gi streikerett til skoleelever, og å endre fraværsreglene slik at politisk streik i regi av elevråd, elevorganisasjoner eller andre organisasjoner, blir ansett som politisk fravær.

Bastholm mener at unge er uten streikerett, og at det svekker muligheten deres til å være politiske aktører, og gjør det vanskeligere for dem å få gjennomslag for krav og rettigheter.

– Det er på tide at kunnskapsministeren gjør noe med dette og også endrer tolkningene av reglene om politisk fravær, sier Bastholm.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS