Annonse

- Rapporten synliggjør behovet for en justering av fraværsgrensa, sier SVs utdanningspolitiske talskvinne, Mona Fagerås. Arkivfoto: Utdanning

SV: – De svakeste står i fare for å falle fra på grunn av fraværsgrensa

SV mener rapporten om fraværsgrensa viser at de svakeste elevene ofres.

Annonse

Utdanningsnytt på Facebook!

I dag kom rapporten fra FAFO som viser at fraværet i videregående skole er redusert med 20 prosent siden fraværsgrensen ble innført i 2016.

Rapporten bekrefter det vi advarte mot da den ble innført. Sanner ofrer de svakeste elevene og hopper bukk over at ti prosent av de svakeste elevene nå står i fare for å falle fra, sier Mona Fagerås. Fagerås er utdanningspolitisk talsperson i SV. Hun mener FAFO-rapporten ikke viser at fraværsgrensa er en suksess.

– Vi mener rapporten synliggjør behovet for en justering av fraværsgrensa. Vi kan ikke ha et system som svikter de elevene som allerede sliter mest, sier Fagerås.

Noen justeringer er gjort allerede, men SV ønsker flere.

– På SV`s initiativ blei regjeringen instruert til å foreta endringer, som blant annet medførte at rektor kunne bruke skjønn opp til 15 pst. Dette har vært svært viktig, og uten denne muligheten for individuell vurdering så tror jeg tallene i dag ville sett enda mer alvorlig ut, sier Fagerås.

Et forslag er mer bruk av skjønn.

– Vi vil blant annet å øke rektors handlingsrom for å bruke skjønn, gi helsesøster og foreldre mulighet til å attestere for fravær, sier Fagerås.

 

Kjøreregler for debatten

Her kan du kommentere artikkelen.

Utdanning setter pris på friske meningsbrytninger, men vis omtanke for dine med- og motdebattanter, hold deg til saken og bruk fullt navn. Dersom du ønsker å skrive et lengre innlegg, er du velkommen til å sende det til denne adressen: debatt@utdanningsnytt.no.

Hvis du ser kommentarer som du oppfatter som støtende, kan du varsle redaksjonen ved å merke den aktuelle kommentaren som upassende. Det gjør du ved å klikke helt til høyre for kommentaren du vil varsle oss om. (Dette fungerer ikke fra mobil. Vi jobber med en løsning).
Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Kommentarer kan bli brukt på alle Utdannings plattformer.

Fullt navn er en forutsetning for å delta i debatten!