Annonse

Innen februar skal 42 nye vaktmestere være ansatt i Osloskolen. Arkivfoto: Utdanning

Osloskolene får vaktmesterne tilbake

Byrådet i Oslo reverserer nå konkurranseutsettinga av skolevaktmestere. Skoler som mista vaktmesteren, får nå vaktmesteren tilbake.

Annonse

Utdanningsnytt på Facebook!

For fem år siden overførte byråd Anniken Haugli (H) vaktmestertjenesten til Undervisningsbygg og satte den ut på anbud. Firmaet Nea overtok vaktmestertjenesten ved alle nye og rehabiliterte skolebygg, og hver gang en skolevaktmester slutta.

– Det kreves mye kunnskap for å drifte et moderne skolebygg. Når kunnskapen settes på anbud hvert fjerde år forsvinner kompetanse, sier vaktmester ved Haugen skole, Trond Grande, til Frifagbevegelse.no.

Nå er ti nye vaktmestre ansatt i Utdanningsetaten, og i løpet av februar skal resten, 42 i tallet, være på plass.

Dette betyr også at vaktmestrene må slåss med lærerne om kompetansemidler, konstaterer vaktmester Trond Grande.

 

Kjøreregler for debatten

Her kan du kommentere artikkelen.

Utdanning setter pris på friske meningsbrytninger, men vis omtanke for dine med- og motdebattanter, hold deg til saken og bruk fullt navn. Dersom du ønsker å skrive et lengre innlegg, er du velkommen til å sende det til denne adressen: debatt@utdanningsnytt.no.

Hvis du ser kommentarer som du oppfatter som støtende, kan du varsle redaksjonen ved å merke den aktuelle kommentaren som upassende. Det gjør du ved å klikke helt til høyre for kommentaren du vil varsle oss om. (Dette fungerer ikke fra mobil. Vi jobber med en løsning).
Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Kommentarer kan bli brukt på alle Utdannings plattformer.

Fullt navn er en forutsetning for å delta i debatten!