Annonse

Oslo-skole får Benjaminprisen i morgen

I morgen deles Benjaminprisen ut, og i år går den til Kuben VGS i Oslo

Annonse

Utdanningsnytt på Facebook!

«Skolen får prisen for sitt helhetlige og systematiske arbeid mot rasisme og diskriminering. Årets vinner evner å se enkelttiltak på ulike plan i sammenheng», heter det i begrunnelsen fra juryen.

Statssekretær Rikke Høistad Sjøberg ved KD overrekker prisen. Kunnskapsminister Jan Tore Sanner deltar på slutten av arrangementet. I dag lanserer statsråden boken «16 år med Benjaminprisen».

Fakta

Benjaminprisen

Benjaminprisen er en skolepris. Prisen deles ut hvert år til en skole som arbeider godt mot rasisme og diskriminering. 

Prisen bærer navnet til Benjamin Hermansen som ble drept på Holmlia i 2001. Drapet på ham var rasistisk motivert. Skolene som mottar prisen arbeider aktivt mot rasisme og alle diskriminerende holdninger og handlinger. Prisutdelingen finner sted i tilknytning til den årlige markeringen av den internasjonale Holocaustdagen. Kunnskapsministeren overrekker prisen, og vinnerskolen får en sum på 250 000 kroner. 

HL-senteret administrerer prisen i samarbeid med Utdanningsdirektoratet, med støtte fra Kunnskapsdepartementet.

 

Kilde: https://benjaminprisen.no/

– Jeg ville samle erfaringene fra de 16 skolene som har vunnet prisen siden 2002. Dette er skoler som har arbeidet målbevisst og langsiktig for å skape gode holdninger. Elevene og lærerne som har bidratt til boken, har funnet nye veier for å bekjempe rasisme, og for å bygge et mangfold hvor alle kan kjenne seg hjemme, sier Sanner i en pressemelding fra Kunnskapsdepartementet.

Når Kuben videregående skole i Oslo tildeles Benjaminprisen 2018 i år er det fordi juryen mener skolens arbeid utmerker seg med helhetlig tenkning, langsiktig forankring og tydelige prioriteringer.

Vinnerskolene fra 2018, 2017 og 2016:

Kjøreregler for debatten

Her kan du kommentere artikkelen.

Utdanning setter pris på friske meningsbrytninger, men vis omtanke for dine med- og motdebattanter, hold deg til saken og bruk fullt navn. Dersom du ønsker å skrive et lengre innlegg, er du velkommen til å sende det til denne adressen: debatt@utdanningsnytt.no.

Hvis du ser kommentarer som du oppfatter som støtende, kan du varsle redaksjonen ved å merke den aktuelle kommentaren som upassende. Det gjør du ved å klikke helt til høyre for kommentaren du vil varsle oss om. (Dette fungerer ikke fra mobil. Vi jobber med en løsning).
Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Kommentarer kan bli brukt på alle Utdannings plattformer.

Fullt navn er en forutsetning for å delta i debatten!