Annonse

Bjerke videregående skole er en av skolene i Oslo der det er blitt skutt med fyrverkeri innendørs tirsdag. Arkivfoto: Google Maps

Mer fyrverkeri skutt opp innendørs på Oslo-skoler

Tirsdag ble det for andre dag på rad fyrt opp fyrverkeri inne på flere skoler i Oslo. Ved en av skolene fant politiet fyrverkeri i sekken til en elev.

Annonse

Utdanningsnytt på Facebook!

Den første fyrverkerioppskytingen skjedde inne på Lofsrud ungdomsskole ved Klemetsrud sørøst i Oslo. Politiet sendte flere patruljer til skolen, men det var aldri noen fare for brann.

– Vi har funnet fyrverkeri i sekken til en elev på stedet. Vedkommende blir avhørt, og resterende fyrverkeri beslaglegges, opplyser Oslo-politiet.


Ansatt til legevakt

Kort tid etter meldingen om fyrverkerioppskyting på Lofsrud skole, meldte operasjonssentralen at det også var skutt opp fyrverkeri på Bjerke videregående skole i Groruddalen. Politiet kjente ikke til hvem som sto bak avfyringen.

– Patrulje undersøker hva som har skjedd. En ansatt har stått i nærheten da det ble fyrt av. Vedkommende må kanskje til legevakt for sjekk, opplyser politiet.

Mandag rykket politiet ut til Bjørnholt videregående skole på Søndre Nordstrand, ikke langt Lofsrud skole. Der var det blitt skutt opp fyrverkeri inne i kantina. Ingen ble skadd og ingen ble pågrepet etter denne hendelsen.

Kontrollerer flere personer

Tirsdag ble det også avfyrt fyrverkeri inne i kantina til Bjørnholt skole, opplyser Oslo-politiet. Polititjenestemenn var på skolen for å følge opp mandagens hendelse.

– Det er rolig der nå, men vi kontrollerer flere personer som har vært i området hvor dette skjedde, skriver Oslo politidistrikt på Twitter.

Bjørnholt videregående skole var en av de første skolene i landet som innførte adgangskontroll for alle 900 elever og de ansatte. (©NTB)

 

Kjøreregler for debatten

Her kan du kommentere artikkelen.

Utdanning setter pris på friske meningsbrytninger, men vis omtanke for dine med- og motdebattanter, hold deg til saken og bruk fullt navn. Dersom du ønsker å skrive et lengre innlegg, er du velkommen til å sende det til denne adressen: debatt@utdanningsnytt.no.

Hvis du ser kommentarer som du oppfatter som støtende, kan du varsle redaksjonen ved å merke den aktuelle kommentaren som upassende. Det gjør du ved å klikke helt til høyre for kommentaren du vil varsle oss om. (Dette fungerer ikke fra mobil. Vi jobber med en løsning).
Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Kommentarer kan bli brukt på alle Utdannings plattformer.

Fullt navn er en forutsetning for å delta i debatten!